Det blev en historisk DM-final mellan Örebro Syrianska och Örebro SK, där länets två främsta herrlag för första gången på över 30 år möttes i en distriktsmästerskapsfinal. Förutsättningarna var speciella, och matchen bjöd på både dramatik och en ovanlig sportslig gest.

I och med att Syrianska spelar i en lägre division än ÖSK, tilldelades laget en straff i inledningen av matchen – ett vanligt inslag i DM för att jämna ut skillnaderna mellan lag från olika divisioner. Men istället för att utnyttja möjligheten valde Syrianska att slå bollen utanför mål som en symbolisk gest. De ville vinna matchen utan hjälp av en bonusstraff.

Matchen inleddes i högt tempo, och redan efter tio minuter tog ÖSK ledningen genom Malik Mokede, som satte bollen i nät och gav sitt lag ett tidigt övertag. Syrianska kämpade sig dock in i matchen och började successivt skapa fler chanser. Kvitteringen kom efter 34 minuter när Mohamed Youla snyggt rundade ÖSK:s målvakt och placerade in 1–1, vilket också blev resultatet vid halvtid.

Den andra halvleken blev målsnål och präglades av få klara målchanser. Syrianska gjorde flera byten i jakten på ett segermål . Istället kunde ÖSK ta ledningen i den 73:e minuten. Charlie Swartling satte snyggt 1–2, vilket visade sig bli det avgörande målet.

I slutminuterna fick Syrianska ett sista gyllene läge att kvittera när Alfred Ajdarević kom fri mot mål. Men ÖSK:s målvakt stod för en avgörande räddning och säkrade därmed segern för sitt lag.

Örebro Syrianska–Örebro SK 1–2 (1–1)
0–1 (9) Malïk Mokédé (Hamse Shagaxle), 1–1 (33) Mohamed Youla (Ibrahim Habib), 1–2 (73) Charlie Swartling (Malïk Mokédé).
Varningar, Örebro Syrianska: Philip Malky, Isac Spanedal. ÖSK: Malïk Mokédé.
Domare: Erik Enerholm, Örebro.
Publik: Ingen uppgift (Behrn arena).

Örebro Syrianskas startelva: Karl Serrano Torstensson – Torre Rafael, Felix Bindelöv, Miano van den Bos – Mohammed Youla, Swaibou Conta, Abdhikaliq Mohamud, Philip Malky, Isac Spanedal – Alfred Ajdarevic, Emanuel Chabo.
Avbytare (fria byten): Mustafa Saleh, Henry Hertzman, Edgar Navassardian, Dino Salcinovic, Ibrahim Habib, Konrad Gustafsson, Oscar Windahl.
ÖSK:s startelva: Daniel Strindholm – Oskar Käck, Theodor Hansemon, Jesper Modig, Tobias Bjørnstad – Niclas Bergmark, Elias Barsoum – Linus Alperud, Charlie Swartling, Hamse Shagaxle – Malïk Mokédé.
Avbytare (fria byten): Victor Backman, Bilal Fousseni, Wessam Dukhan, Erman Hrastovina, Herman Bruhn, Lowe Astvald, Malte Påhlsson (mv-res).