AFC Eskilstuna och Örebro Syrianska delade på poängen i en dramatisk och intensiv match som slutade 1-1 på Tunavallen. Matchen bjöd på tidiga målchanser, imponerande målvaktsspel och en sen dramatik där båda lagen hade möjligheter att avgöra. Det blev en repris på vårens möte, där lagen också spelade oavgjort.

Matchen fick en rivstart när Syrianska redan efter en minut skapade en av matchens bästa chanser. Edgar Navassardian fick ett gyllene läge att ge gästerna ledningen, men AFC:s målvakt Kevin Diplyn, tidigare i Syrianska, stod för en avgörande räddning. Istället tog AFC Eskilstuna över spelet och tog ledningen i den tredje minuten. Ett välplacerat skott bakom Syrianskas målvakt Amar Dzevlan gav hemmalaget 1-0.

AFC fortsatte att pressa för att utöka ledningen men Dzevlan storspelade i Syrianskas mål och höll sitt lag kvar i matchen. Strax före halvtid fick Syrianska sin bästa möjlighet att kvittera när Mino van de Boss avlossade ett skott, men bollen träffade ribban och studsade ut. AFC behöll ledningen med 1-0 in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken kom Örebro Syrianska ut med förnyad energi och började skapa fler chanser. Det dröjde till den 57:e minuten innan kvitteringen kom, när Alfred Ajdarević hittade lagkapten Dino Salsinovic med ett inlägg som resulterade i en nick och 1-1 var ett faktum.

Efter kvitteringen blev matchen mer tillknäppt, och spelet böljade fram och tillbaka utan att något av lagen skapade riktigt farliga chanser. Men dramatiken var inte över. I den 95:e minuten fick Syrianska en sista chans att avgöra när Mohamed Youla slog ett inlägg till Isac Spanedal, som dock nickade över målet.

Matchen slutade 1-1, och precis som i det förra mötet mellan lagen blev det en rättvis poängfördelning. Syrianska ligger på en 11:e plats i tabellen med 7 poäng ovanför kvalstrecket. I nästa omgång möter man tabelljumbon Friska Viljor på bortaplan. Förhoppningsvis tar vi första segern sen IFK Karlstad borta som kom den 16:e augusti.

AFC Eskilstuna – Örebro Syrianska IF  1–1 (1–0)
Mål: 1–0 (3) Leo Lif, 1–1 (57) Dino Salcinovic.