Nedräkningen har börjat inför ”Morgondagens stjärnor”, en prestigefylld talangmatch som går av stapeln i Göteborg i slutet av november. Inför i år har man gjort om formatet, man kallar matchen för ”Unionsduellen”. Den kommer spelas mellan de bästa talangerna från Ettan och norska PostNord-ligan. Efter det första truppsläppet i maj har Ettanfotboll nu presenterat den andra bruttotruppen på 36 spelare. Den slutgiltiga nettotruppen kommer att offentliggöras efter omgång 27.

Örebro Syrianska kan stolt meddela att vi i dagsläget har två spelare uttagna i bruttotruppen för talangmatchen Morgondagens stjärnor. En bekräftelse på den medvetna satsning på unga talangfulla spelare som vi i Örebro Syrianska jobbar efter. De uttagna spelarna är Edgar Navassardian och Mustafa Saleh.

 — Edgar har under året gått från klarhet till klarhet. 11 mål och toppkänning i skytteligan är en tydlig bekräftelse på hans förmåga. Edgar har redan nu en högstanivå som skulle klara en högre nivå än Ettan. Det som blir viktigt är att höja lägstanivån i spelet och klara av att hålla en bra nivå över längre perioder i träning och match. Vi får komma ihåg att det är ett första år i seniorsammanhang. En 20-åring som vi tror kan nå ännu högre höjder tillsammans med Örebro Syrianska.

 — Mustafa har under våren har gjort fina insatser för Ljungskile och på så vis kvalificerat sig för bruttotruppen.  ”Musse” har valt att ta sina flyttlådor till Örebro för att utvecklas vidare i Örebro Syrianska. Nu när Yaya har lämnat för Vasalund så öppnar sig en dörr till vår stabila trebackslinje. Musse kommer få chansen och den Musse vi känner kommer göra allt han kan för att ta den positionen. Även här en spelare med en fin högstanivå. En spelförståelse, snabbhet och tuffhet som kommer vara gynnsam och bereda väg för nästa steg. Vi ser en extremt ambitiös och klok fotbollsspelare i Mustafa.

Matchinformation:
När: 23 november.
Var: Göteborg.

Spelar- och tränarkriterier för uttagning:

  • Spelarna är födda 2004 eller senare.
  • Spelarna tillhör föreningar i Ettan .
  • Spelarna är kontrakterade över säsongen 2025.
  • Inlånade spelare från utländska och SEF-klubbar är ej uttagningsbara.

  • Tränarna måste träna ett lag i Ettan.
  • Tränarna måste ha matchat många unga lovande talanger.

Loading

Mattias Kurt
september 2, 2024