På lördag eftermiddag, med avspark klockan 16.00, ställs Örebro Syrianska mot Sollentuna FK på bortaplan. Matchen spelas på Sollentunavallen i den 24 omgången av serien, där Syrianska jagar viktiga poäng i jakten på en bättre tabellplacering. För de som vill följa matchen går den att se live på Ettanplay.se.

I förra omgången såg Örebro Syrianska ut att ha fått allt på plats när de mötte topplaget Nordic United på hemmaplan i Mellringe IP. Trots ett stabilt spel lyckades laget inte få med sig poäng och fick se sig besegrade med 0–1. Inför mötet med Sollentuna hoppas de rödgula kunna bygga vidare på det förbättrade spelet för att ta hem viktiga poäng till Örebro. Med endast sju matcher kvar att spela är varje poäng avgörande, och matchen på Sollentunavallen blir inget undantag. De flesta spelarna är åter i spel, förutom några långtidsskadade som fortsatt saknas i truppen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Ännu en förlust, ännu en match utan gjorda mål, ännu en bra prestation som leder till 0 poäng på kontot. Riktigt tufft resultat senast hemma mot ett skickligt Nordic United. En match där vi sätter vårat grundspel bra och under stora delar av matchen har kontroll och till stor del styr matchen dit vi vill. Med det menar vi att vårat försvarsspel är fortsatt på en bra nivå och vi jobbar vidare med att utveckla vårat anfallsspel. Vi har en bra kontroll i spelet med boll under första 70 min. Hög intensitet i spelet med bibehållen god teknisk kvalitet. Det leder till att vi kan trycka ner Nordic i låga positioner. Här möter vi ett av seriens bästa lag när det gäller att spela den typen av försvarsspel. De är väldigt starka i duellspelet och följsamma i relation till vår rörelse. Trots deras skicklighet så skapar vi tillräckligt många lägen som mycket väl kunde/borde gett oss ett bättre resultat. Här har vi en stor och positiv skillnad mot matchen mot Piteå. Vi har en bättre rörelse på spelare utan boll, vi hotar bakom motståndarens backlinje på ett bättre sätt, våra signaler till spelaren som har bollen är mycket tydligare. Vilket leder till att vi kan kontrollera bollen på motståndarens planhalva på ett bra vis och vi har fler och bättre övergångar från kontroll till genombrott. Vår utvecklingsprocess är jättebra just nu. Viktigt att vi har tålamod i vårat vidare arbete och inte luras in i att tappa fokus på vad vi håller på med när resultaten inte kommer till oss. 

En riktigt bra träningsvecka där temat fortsätter vara anfallsspel från kontroll till genombrott. När vi kommer till den punkten att vårat försvarsspel och anfallsspel sitter ihop som vi vill så kommer poängen ramla in. Det betyder också att vi har kommit till en punkt där vi tillsammans har förmågan att utmana alla lag i serien och vi kommer kunna göra det över längre perioder. Det vi gör idag har vi nytta av mot Sollentuna, veckan efter det, veckan efter det, veckan efter det och under 2025. 

Sollentuna ett lag som inledde serien lite knackigt men har gått från klarhet till klarhet under året. 3-0 seger borta mot Piteå förra helgen säger en hel del om deras kapacitet. Vi vet att deras högsta nivå är i paritet med de tre topplagen. Vi behöver med andra ord vara redo att göra det hårda jobbet i försvarsspel. Sollentuna är ett lag som är skickliga att spela sig ur motståndarens press. Vi behöver med andra ord vara noggranna när vi kliver i press och se till att vi sitter ihop och inte pressar på egen hand. Matchen kommer spelas på Sollentunavallens fina gräsplan. Det kommer med sannolikhet bli en del duellspel och vi kommer behöva jobba mer och snabbare med spelbarhet och bolltempo för att få den tid med bollen som vi behöver för att skapa riktigt heta målchanser. Det ska bli otroligt roligt att återigen ta sig an ett riktigt starkt motstånd. Det betyder att vi får möjlighet att prova vårat spel och detaljerna som vi jobbat med under veckan.

Läget i truppen:
Daniel och Anton ute resten av säsongen. Deras återhämtning och rehab rullar på enligt plan. Amer har varit med och tränat på under veckan utan några bakslag att prata om. För första gången på väldigt länge så har vi tillgång till större delen av våran trupp. Alla är inte i fysisk form att spela 90 min men gott och väl redo att bidra på ett bra vis. Det kommer bli en riktigt tuff konkurrenssituation bara att komma med i matchtruppen denna vecka och säkert under stora dela av hösten. Viktigt att vi kan hantera det. Då kommer vi alla ta stora steg framåt under hösten.

Vi i ledarstaben ser verkligen framemot resterande matcher. Det ska bli spännande och se hur långt vi kan ta vår utvecklingsprocess under avslutande delen av säsongen.

Morgondagens motståndare är Sollentuna FK, som efter 23 spelade matcher i Ettan ligger på en sjundeplats i tabellen. Laget har visat god form de senaste veckorna med tre segrar på de fem senaste matcherna. Senast imponerade Sollentuna med en stabil 3–0-seger på bortaplan mot Piteå.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Sollentuna FK – Örebro Syrianska IF
28 september, 16:00 – Ettan Norra
Sollentunavallen

Loading

Mattias Kurt
september 27, 2024