Imorgon, lördag, är det dags för en ny match för vårt Örebro Syrianska. Denna gång återvänder vi till Ettanfotboll, där FC Stockholm står för motståndet. Avspark sker kl. 13.00 på Hammarby IP. För den som inte kan vara på plats, sänds matchen även på Ettanplay.se.

Örebro Syrianska har haft en händelserik vecka på fotbollsplanen. Förra helgen tog man emot Vasalund på hemmaplan i en jämn match där Syrianska var närmast att ta hem segern. Trots flera målchanser slutade matchen mållöst, 0-0.

Under veckan fortsatte spänningen när laget spelade i distriktscupen, där man lyckades ta sig vidare till final. I finalen väntar nu ett prestigefyllt möte mot ÖSK Fotboll, vilket bäddar för en spännande uppgörelse om cup-titeln. Den här helgen ställs Örebro Syrianska mot FC Stockholm på bortaplan i en viktig match i Ettanfotbollen. Laget kommer dock att få klara sig utan två nyckelspelare, då både skyttekungen Edgar Navassardian och Mustafa Saleh är avstängda på grund av för många gula kort. Trots detta är laget fast beslutet att kämpa för tre poäng i lördagens möte.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en blek första och en betydligt starkare andra halvlek för att avsluta med 0-0 på tavlan hemma mot Vasalund så var det ett ganska besviket Örebro Syrianska som lommade in i omklädningsrummet förra helgen. Återigen ett tryggt försvarsspel när vårat anfallsspel inte riktigt klickar håller oss kvar i matchen på ett bra vis. Vasalund kommer ut och sätter press på oss i vår speluppbyggnad. Vi är lite för passiva och hjälper inte varandra tillräckligt bra för att lösa deras press. Vi hamnar i att spela från oss bollen och Vasalund kan skapa tryck. Det här är verkligen någonting som vi behöver bli bättre på. Andra halvlek ser helt annorlunda ut. Dels så lyckas vi bättre i vårat höga försvarsspel men framförallt förbättrade vi vår spelbarhet betydligt och vi var modigare när Vasalund satte sin press. Vi har åtminstone fyra 100% målchanser under andra halvlek och borde gjort minst ett mål. 

Nästa motståndare är FC Stockholm. Ett lag som är seriens skickligaste lag i spelet med boll. Vi vet att vi kommer behöva vara noggranna i vårat försvarsspel, vi vet att långa stunder under matchen så kommer de äga bollen och penetrera våra försvarslinjer. Vi vet också att vårat låga försvarsspel är riktigt bra och våra övergångar i vårat försvarsspel håller hög klass. Här kommer det krävas säsongens bästa prestation för att hålla ett skickligt FC Stockholm stången. Vi vet också att vi behöver jobba hårt med vår spelbarhet, vara modiga i spelet med boll och fatta rätt beslut när vi ska gå till attack och när vi ska kontrollera spelet med bollen. Det ska bli otroligt spännande att få ta sig an seriens mest kompetenta lag på bortaplan. Vi har med oss 1-1 från premiären på Mellringe IP. Med andra ord så vet vi att vi kan störa dem. Vi vet också att de har utvecklat sitt spel sedan dess, precis som vi har. Vi ska göra allt vi kan för att skapa en spännande lördag på Hammarby IP.

Läget i truppen:
Daniel och Anton skadade och borta resten av säsongen. Anton opererade sig i början på veckan och operationen verkar gått bra. Torre har varit sjuk men också känningar i sina ljumskar. Vilket gör att han sannolikt inte är tillgänglig. Edgar och Mustafa är avstängda. Utöver det så har vi haft sjukstuga under veckan. Sex spelare ur matchtruppen vid cupmatchen i onsdags var sjuka och vi ställde in torsdagens träning för att minimera smittorisker. Vi håller tummarna för att torsdagens åtgärd leder till att vi är tillbaka med an bra träningsgrupp vid fredagens träning. Värt att notera på den positiva sidan. Kul att se utvecklingskurvan hos våra unga spelare under säsongen. Sista veckorna så är det Philip och Kalle som verkligen visar fram fötterna. Det är glädjande och se att våran tränings och matchmiljö tar våra spelare framåt i deras utveckling.

FC Stockholm har haft en stark säsong under ledning av tränaren Rickard Norling och ligger för närvarande på tredje plats i tabellen. Laget jagar tätlagen Umeå FC och Nordic FC och har siktet inställt på att knappa in poäng i kampen om toppositionerna. Senast tog FC Stockholm en viktig 0-1 seger i derbyt mot Hammarby TFF, vilket ger laget ytterligare självförtroende inför helgens match.

Inför mötet med Örebro Syrianska kommer FC Stockholm dock att sakna målvakten Gustav Nyberg, som är avstängd på grund av för många gula kort. I vårens möte mellan de två lagen slutade matchen 1-1, vilket bådar för ännu en jämn och spännande drabbning.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

FC Stockholm – Örebro Syrianska IF
7 september, 13.00 – Ettan Norra
Hammarby IP

Loading

Mattias Kurt
september 6, 2024