Örebro Syrianska åkte på ännu en förlust mot Nordic United i en match som slutade 0–1, trots att laget stundtals imponerade. Första halvlek var jämn och mållös, med ett par vassa chanser från båda sidor. I andra halvlek missade Örebro Syrianska ett gyllene läge genom Edgar Navassardian, som missade öppet mål. Nordic United tog över matchen och Yoan Fellrath avgjorde i den 75 minuten med sitt mål. Förlusten innebär att Örebro Syrianska nu gått fem raka matcher utan seger, men de visade tecken på förbättring i sitt spel.

Örebro Syrianska åkte på ännu ett tungt nederlag i dagens möte mot Nordic United, trots att laget stundtals imponerade med ett förbättrat spel. Den mållösa första halvleken präglades av en stark inledning från hemmalaget, där Mohamed Youla tidigt testade Nordic-målvakten Dejan Garaca med ett skott från 30 meter. Garaca, som stod långt ute, tvingades sträcka ut och rädda bollen i sista stund, vilket satte tonen för en jämn första halvlek. Nordic United, som kom in i matchen efter cirka 27 minuter, fick sin bästa chans att ta ledningen kort därefter, men Örebro Syrianskas målvakt Amar Dzevlan stod för en akrobatisk räddning och såg till att ställningen förblev 0-0 fram till paus.

Andra halvlek blev en mer öppen historia, där gästerna från Nordic började ta över initiativet. Men det var Örebro Syrianska som skapade matchens bästa målchans i den 52 minuten. Edgar Navassardian sprintade förbi hela Nordic-försvaret, rundade målvakten och hade öppet mål framför sig – men på något mirakulöst sätt rullade bollen precis utanför stolpen till publikens stora förvåning. Trots den missade chansen fortsatte Syrianska att skapa press, och Dino Salcinovic testade återigen Garaca med ett välplacerat skott i den 61 minuten, men Nordic-målvakten var återigen med på noterna. Ödes minuten för Syrianska kom i den 75, då en tidigare Syrianska anfallaren Yoan Fellrath slog till och satte 0-1 för gästerna. Det målet visade sig bli matchavgörande, och trots en intensiv forcering för att nå en kvittering lyckades Syrianska inte få hål på Nordic-försvaret.

Med dagens förlust har Örebro Syrianska nu gått fem raka matcher utan seger, men trots det fanns det ljusglimtar i spelet. Laget ser allt bättre ut och tar med sig de positiva bitarna inför den kommande bortamatchen mot Sollentuna.

Örebro Syrianska–Nordic United 0–1 (0–0)
0–1(76) Yoann Fellrath.
Varningar, Örebro Syrianska: Oscar Windahl, Miano van den Bos, Abdikhaliq Mohamud. Nordic United:Filip Rogic, Jonathan Gürsac.
Domare: Rasmus Ekelund, Örebro.
Publik: Ingen uppgift (Mellringe IP).
Örebro Syrianskas startelva: Amar Dzevlan – Mustafa Saleh, Felix Bindelöv (75), Oscar Windahl (75) – Mohamed Youla, Ibrahim Habib (83), Dino Salcinovic, Konrad Gustafsson, Miano van den Bos – Edgar Navassardian, Philip Malky (75).
Avbytare: Swaibou Conta (75), Isac Spanedal (75), Alfred Ajdarevic (75), Abdikhaliq Mohamud (83), Tyson Afshari, Henry Hertzman, Karl Serrano Torstensson (mv-res)