Imorgon, söndag, är det dags för en ny omgång i Ettan. Den här gången på hemmaplan på Mellringe IP, där man ställs mot Piteå IF. Matchen börjar kl. 16:00, och tack vare sponsorer och privatpersoner erbjuds fri entré för alla besökare. Matchen går även att ses på ettanplay.se

Örebro Syrianska går in i matchen med förnyad energi efter den senaste insatsen mot FC Stockholm. Trots att resultatet inte blev en vinst, fanns det många positiva aspekter att ta med sig. Laget siktar nu på att bygga vidare på den prestationen och går in med målsättningen att ta tre poäng på hemmaplan, Mellringe IP, med starkt stöd från den gulröda publiken.

Tyvärr saknas Konrad Gustafsson på grund av avstängning, men på den positiva sidan är att flera spelare är tillbaka efter sjukdomar och avstängningar, vilket ger laget ett välbehövligt tillskott i truppen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en imponerande stark insats borta mot starka FC Stockholm så stundar äntligen en hemmamatch igen. Piteå IF kommer till Mellringe IP. Vi går tillbaka en kortstund till FC Stockholm och den prestationen. Efter en jämn första halvlek så kommer vi ut och spelar årets bästa fotboll. Försvarsspel och anfallsspel satt ihop på ett mycket bra vis. Vi har under stora delar av säsongen jobbat med att hitta olika sätt att bygga upp spelet p Vi vill även bli bättre på att kontrollera matchen via bollinnehav. Under den andra halvleken var det väldigt många saker som föll på plats. Dels i spelet som lag men inte minst på individ nivå.  Ett antal av våra spelare klev fram och visade att de har den typ av egenskaper som krävs för att spela på det sätt vi vill och klara av det mot riktigt bra motstånd. Det som blir särskilt viktigt nu är att klara av att göra prestationer på denna nivå vecka ut och vecka in. Kan vi det och det är vi i ledarteamet övertygade om. Då kommer/skulle vi vara ett topplag och bli mer och mer redo att hota om topp 2 platserna.

Piteå som tillsammans med Vasalund har varit det lag som överraskat  mest negativt denna säsong. Ett lag som spelar en hel del längre bollar mot sina forwards. De vill sedan vinna bollen högt upp och starta sitt spel i spelyta 2 eller spelyta 3. Våra tidigare möten med Piteå har varit tuffa med mycket duellspel. Det finns en tyngd i deras spela framförallt mot vår backlinje och straffområdet som vi behöver hantera.

Om vi klarar av sätta vår matchplan i försvarsspelet och är delaktiga och modiga spelet med boll så kommer vi ha en bra chans att ta tre nya poäng. Om vi fuskar eller bli övermodiga så kommer Piteå vara där och göra livet riktigt surt för oss.

Läget i truppen:
Daniel och Anton jobbar på med rehab resterande del av säsongen. Amer har en misstänkt meniskskada där vi behöver säkerställa diagnosen. Torre och Swaibou är tillbaka och tränar med laget efter sjukdom men inte aktuella för spel. KG avstängd. Övriga är tillgängliga för spel.

Piteå IF har haft en utmanande säsong och befinner sig för närvarande på en nedflyttningsposition med 17 poäng i bagaget. Laget har haft svårt att hitta stabilitet och resultat under året, vilket speglas i deras nuvarande tabellplacering. Senast kommer de från en förlust på bortaplan mot Assyriska FF, vilket ytterligare pressar dem att prestera i kommande matcher. Trots säsongens motgångar har Piteå IF visat kapacitet att leverera starka insatser, och de kommer säkerligen att kämpa hårt för att vända på situationen och säkra värdefulla poäng i slutspurten av säsongen.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Örebro Syrianska IF – Piteå IF
15 september, 16:00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
september 14, 2024