Örebro Syrianska är tillbaka på Mellringe IP efter två omgångar på bortaplan, redo att ta emot Vasalund IF. Matchen spelas imorgon med avspark klockan 13.00. För de som inte har möjlighet att vara på plats, finns det möjlighet att följa matchen live på ettanplay.se. Det blir en spännande uppgörelse, där Örebro Syrianska hoppas på att ta viktiga poäng på hemmaplan.

Örebro Syrianska återvänder äntligen till Mellringe IP efter en intensiv period på bortaplan. Förra veckan blev en tuff utmaning då man föll med 3-0 mot Hammarby TFF. Man saknade tre viktiga spelare på grund av sjukdom och skador, men de är nu tillbaka och redo för morgondagens möte med Vasalund. Med förstärkt trupp och hemmaplan i ryggen ser Örebro Syrianska fram emot att ta revansch och visa sin styrka inför hemmapubliken.

Under veckan såldes Amadou Kalabane till seriekonkurrenten Vasalund, som Örebro Syrianska ställs mot imorgon. För att fylla tomrummet efter Kalabane har klubben gjort klart med en ersättare, Miano van den Bos, som ansluter från Spanien. Van den Bos är spelklar till helgens match och förväntas göra sin debut när laget möter Vasalund på Mellringe IP.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en tuff förlust 3-0 borta mot Hammarby efter en relativt svag insats av oss. Förlusten av Yaya till lördagens motståndare har även den varit tuff. Vi har under veckan analyserat och lagt Hammarby insatsen bakom oss. Det blir viktigt att vi lägger fokus på det vi kan påverka. Det vi kan påverka är nästa prestation, nästa träning, nästa match. Vasalund som kommer från en 2-1 seger mot Assyriska har haft en relativt svag form över tid. De har en spelartrupp god för att utmana om Superettan som inte har fått till det hittills i år. 

Viktigast just nu är att vi håller 100% fokus på vår insats!! 

Vi vet att när vi gör rätt saker tillsammans så är vi ett lag som kan utmana samtliga lag i Ettan Norra. Vi behöver bli bättre på att varje individ hittar en stabilitet i sina egna prestationer. Att arbetsinsatsen är på plats vid varje tillfälle. Att varje spelare följer gameplan och  förstår att man är en del i ett större sammanhang. De senaste matcherna så har spelet med boll svikit oss. Vi behöver bli bättre på att vara spelbara, att kräva bollen att vilja delta och inte minst att vara modiga när vi har bollen. Tvinga inte iväg passningar, behåll bollen låt motståndaren bli frustrerade och jaga bollen lite mer. När vi är rättvända högre upp i plan så behöver vi spelare som hotar motståndarens backlinje på olika sätt. Kreativiteten med boll behöver bli bättre och det blir den om spelare utan boll är aktiva i sina löpningar och vilja att få bollen. 

Vårat försvarsspel håller högklass. Här har det mer och göra med arbetsinsats och intensitet. Förståelsen finns hos våra spelare. Det som händer är när vi misslyckas i spelet med boll så är vi oorganiserade för ett stund och motståndaren ges då möjligheter. Vi får korrigera via defensiva omställningar. Detta är mentalt och fysiskt påfrestande. Med andra ord så kommer vårat försvarsspel bli ännu bättre när vi bli skickligare i spelet med boll.

Läget i truppen:
Daniel och Anton borta resten av säsongen. Isac kommer opereras och sätta fokus på 2025. Swaibou tillbaka efter sjukdom. Dino och Ibbe har kört på under veckan. Miano spelklar inför matchen. Ska bli särskilt spännande närmaste veckorna och se Mustafa och Mianos utvecklig i vår miljö och hur vi kommer reagera på förlusten av Yaya.”

Denna hösthelg kommer 10-placerade Vasalund till Örebro för att möta Örebro Syrianska på Mellringe IP. Vasalund har haft en tung period med tre raka matcher utan seger, men lyckades senast vända en tidig underläge till en 2-1-seger mot Assyriska FF på hemmaplan. Under transferfönstret förstärkte Vasalund truppen med Syrianskas tidigare spelare Amadou Kalabane. Det blir en intressant uppgörelse där båda lagen hoppas på att ta viktiga poäng.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Örebro Syrianska IF – Vasalund IF
31 augusti, 13.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 30, 2024