Örebro Syrianska har kommit överens med Vasalund IF om en försäljning av Amadou ”Yaya” Kalabane. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan. Kalabane kom till Syrianska inför säsongen 2022 från Gefle IF och det har blivit totalt 73 tävlingsmatcher och två mål i den rödgula tröjan för Yaya innan han nu lämnar klubben. Vi tackar Amadou Kalabane för hans tid i Syrianska och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.

– Fönstrets sista dag är en dag då många spännande saker kan hända, en del bra saker och del som överraskar på ett annat vis. I detta fönster behöver vi leverera den tråkiga nyheten att vår mittbacksgigant Amadou Kalabane har valt att lämna oss för Vasalunds IF. Yaya som under sina dryga tre år i Örebro Syrianska har växt fram till en omtyckt lagkamrat, en stark ledare och kanske Ettan Norras bästa mittback. Det gör känslomässigt ont när man skiljs åt med någon som växt tillsammans med laget. Det smärtsamma säger någonting om hur stark relationen har varit mellan spelare, lagkamrater, föreningen och supportrar. När denna övergång kom på tal så var det viktigt för oss som förening att låta Yaya ta det steget i sin karriär som han anser är bäst för honom. Örebro Syrianska önskar ”våran” nr. 42 stort lycka till framöver och varmt välkommen tillbaka redan på lördag när vi tar emot Vasalunds IF på Mellringe IP, säger tränarstaben.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla runt klubben i Syrianska. De senaste tre åren har varit helt fantastiska, och klubben kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag tar med mig många fina minnen härifrån. Jag vill också tacka tränarstaben och mina lagkamrater som har hjälpt mig att utvecklas till den spelare jag är idag. Ert stöd under dessa år har varit ovärderligt och jag är tacksam för all stöttning ni har gett mig. Ni har verkligen varit som en familj för mig, och det är många fantastiska människor runt laget som jag alltid kommer att bära med mig. Tack för den här tiden, Syrianska! Klubben kommer alltid att vara en del av mig, säger Kalabane.

Loading

Mattias Kurt
augusti 28, 2024