Imorgon kväll drar vi igång omgång 18 av Ettan med ett E18-derby. Syrianska reser till Sola Arena i Karlstad där Karlstad Fotboll tar emot. Avspark 19:00, matchen går att ses på ettanplay.se

I Syrianska-lägret pustade man ut efter segern mot IFK Stocksund. Tre övertygande poäng på hemmaplan. Vi går därmed in i E18-derbyt med gott självförtroende och är övertygade om att vi ska kunna ta samtliga poäng, förutsatt att laget kommer upp i nivå. Syrianska går för revansch mot Karlstad då man snöpligt förlorade med 0-1 på hemmaplan.  

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
En efterlängtad och skön revansch där helheten i spelet avgör matchen. IFK Stocksund (fyra insläppta mål på hörnor på bortaplan) var på besök på Mellringe IP och den tveksamma insatsen mot Karlberg gjorde att revanschlusten var uppskruvad på högsta nivå. En första halvlek i svårspelad vind gjorde att Stocksund ägde bollen i ganska stor utsträckning och vi fick spela försvarsspel. Ett försvarsspel som vi hanterade på ett bra vis. Vi släpper till en rejäl målchans där Amar gör en kvalificerad räddning och håller oss kvar i likaläge. Vi kliver in bra i duellspelet och det är tydligt att vi blir jobbiga att möta för våra motståndare när vi ligger rätt i position och är aggressiva i vårt försvarsspel. Ett sent ledningsmål i halvleken gav oss arbetsro inför andra halvlek. En andra halvlek där vi får bättre kontroll på spelet med boll och vi kan etablera spel högre upp i banan på ett bättre vis. 2, 3 och 4-0 ramlar in bakom Stocksund-målvakten. Kul att se att vi gör samtliga våra mål utifrån mönster som vi har tränat på under en längre period. Även roligt att uppmärksamma Dino som leder assistligan i Ettan norra med sina 8 assist. Edgar med sina 10 mål ligger på en delad 4:e plats i skytteligan. Vår förre anfallare Kerfala Cissoko leder på 13 mål. Kul att vi kan hävda oss i dessa sammanhang. Viktigt att vi fortsätter gör det jobb som krävs i vårt försvarsspel. Vårt intensiva försvarsspel leder till att vi under matchens gång kommer få mer och mer utrymme i anfallsspelet. Fotbollsmatcher är som bekant långa så det gäller att förstå hur dom olika skedena i spelet hänger ihop.    

Nu är det dags för nästa utmaning och det är formstarka IF Karlstad fotboll som står för motståndet. Ett lag som haft en längre period av bra prestationer. Dessa prestationer har lett till en stark 4:e placering i Ettan norra. Med andra ord en riktigt tuff bortamatch men också en spännande utmaning mot ett storsatsande lag som efter några trevande år börjar hitta rätt. Vi kan förvänta oss en tuff drabbning där vi tror Karlstad kommer ligga lite lägre i sina block och vilja komma in bakom vår backlinje i ett tidigt skede. Det kommer bli avgörande att vi är noga i vår beslutsfattning med boll samtidigt som vi är snabba till den direkta återerövringen när vi tappar bollen. Vår bild av Karlstad är att det alltid är väldigt jämna och tuffa matcher mellan oss. Karlstad är också det geografiskt närmaste laget i serien så en liten doft av derbykaraktär kan vi känna. Det ska med andra ord bli intressant att kliva ut på Sola Arenas hybridgräs under fredagen och se till att mstöra IF Karlstad Fotbolls framfart i Ettan norra.    

Läget i truppen:
Daniel och Anton korsbandsskadade resterande del av säsongen. Isac rehabtränar denna veckan. Han borde vara tillbaka i träning med laget nästa vecka. Övriga är friska och tillgängliga. Att notera är att Mustafa Saleh är spelklar och uttagningsbar. Konkurrenssituationen blir styvare för varje vecka. Det kommer kräva starka individuella prestationer vid varje match och träning.”

Karlstad har gjort en stark säsong hittills, där man efter 17 omgångar skrapat ihop 29 poäng och man har sex matcher utan förlust bakom sig. Man kommer senast från en stark seger hemma mot Vasalund, där man kunde vinna med 2-0. Man har under fönstret värvat in en Yuri Borges som ska förstärka anfallssidan. Man har sedan tidigare ett par starka namn i truppen som Johan Bertilsson och Romulo Cabral, som har allsvensk erfarenhet.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Karlstad Fotboll – Örebro Syrianska IF
16 augusti, 19.00 – Ettan Norra
Sola Arena Arena

Loading

Mattias Kurt
augusti 15, 2024