Örebro Syrianska tog en övertygande 4-1-seger mot IFK Stocksund i en match där hemmalaget dominerade från start till slut. Dino Salcinovic gav Syrianska ledningen med 1-0 strax före paus. I andra halvlek utökade Edgar Navassardian ledningen med två mål, först till 2-0 och sedan till 3-0. Philip Malky satte 4-0 och säkrade segern. Stocksund fick in ett tröstmål, men Syrianska var klart starkare och tog hem tre välförtjänta poäng.

Örebro Syrianska dominerade större delen av matchen mot IFK Stocksund, och det märktes redan från start att hemmalaget var fast beslutet att ta hem segern. Matchen började i ett högt tempo, där båda lagen skapade chanser, men det var Örebro Syrianska som hade det mesta av spelet och pressade motståndarna tillbaka på egen planhalva. Efter flera farliga lägen fick Syrianska slutligen utdelning i den 40 minuten. Lagkapten Dino Salcinovic, som varit en drivande kraft under hela halvleken, hittade rätt med ett välplacerat skott som smet förbi Stocksunds målvakt. Målet kom som en lättnad för hemmalaget som haft svårt att få hål på ett kompakt Stocksundsförsvar. Ledningen med 1-0 i halvtid gav Syrianska en moralisk fördel och något att bygga vidare på inför den andra halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Örebro Syrianska att dominera och snabbt utöka sin ledning. Det var Edgar Navassardian som stod i centrum när han gjorde både 2-0 och 3-0 för hemmalaget. Navassardian visade upp sin målfarlighet genom att först öka ledningen med ett distinkt avslut efter ett fint uppspel, och sedan kort därefter sätta ytterligare ett mål med en klinisk avslutning efter ett snabbt anfall sitt tionde mål för säsongen.

Med ett stabilt grepp om matchen fortsatte Syrianska att pressa på, och det dröjde inte länge innan Philip Malky anslöt till målskyttarna. Han gjorde 4-0 med ett välplacerat skott, vilket definitivt avgjorde matchen till Syrianskas fördel. Stocksund reducerade visserligen senare, men Syrianskas starka offensiv och stabila försvar säkrade en komfortabel 4-1-seger.

Slutresultatet 4-1 speglade Syrianskas överlägsenhet under hela matchen, där de visade upp både teknisk skicklighet och taktisk mognad. Syrianska tog en välförtjänt seger och tre viktiga poäng, vilket stärker positionen i tabellen.

Örebro Syrianska–IFK Stocksund 4–1 (1–0)
Mål: 1–0 (38) Dino Salcinovic, 2–0 (53) Edgar Navassardian, 3–0 (62) Edgar Navassardian, 4–0 (89) Philip Malky, 4–1 (90) Noel Wågberg.
Varningar, Örebro Syrianska: Amer Jusic, Edgar Navassardian, Emanuel Chabo. Stocksund: Mattias Edeland.
Domare: Marcus Holmberg.
Publik: 250 (Mellringe IP, Örebro).