Örebro Syrianska presenterar stolt klubbens senaste nyförvärv, Tyson Afshari. 18-åringen, som kan spela både försvarare och mittfältare, kommer till Syrianska via ÖSK och Hammarbys talangakademier. Tyson har signerat ett avtal som gäller till och med 2025.

– Truppbygget fortlöper för Örebro Syrianska. Klubben har skrivit ett tvåårsavtal med den mycket talangfulle mittbacken Tyson Afshari. Tyson, som för några år sedan ansågs vara en talang utöver det vanliga av de flesta, men där ÖSK kanske inte tyckte att hans utveckling riktigt tagit den fart som man hoppades på. Örebro Syrianska är jätteglada över att Tyson väljer att ge vår verksamhet förtroendet att förvalta hans förmågor. Tyson är en modern försvarsspelare med sina absoluta styrkor i spelet med boll. Hans vänsterfot håller redan nu riktigt hög nivå. Han har förmågan att bryta linjer i sitt passningsspel både i det lite kortare och i det längre spelet. När det gäller försvarsspelet så har han en bra attityd och är modig i sitt försvarsspel. En av dem viktigaste faktorerna som leder talangfulla spelare vidare till att bli etablerade spelare på en hög nivå är förmågan att vara coachbar. Tyson har den egenskapen. Under provspelet har vi i ledarteamet redan nu sett hur han tar åt sig och jobbar med de egenskaper vi vill att han ska ha fokus på just nu. Vi i ledateamet är jätteglada över att vi får förmånen att jobba vidare med att förfina Tyson Afsharis talang under de närmaste två åren. Känn dig varmt välkommen in i familjen Örebro Syrianska, säger Tränarstaben

– Jag är otroligt glad över att få representera Örebro Syrianska. Det är ett spännande lag med en kunnig ledarstab. Jag valde Syrianska för att de spelar en fotboll som passar mig, samt att dialogen som jag haft med coach Barsaum gjorde valet enkelt för mig. Jag är en skicklig passningsspelare med bra spelförståelse och spelintelligens. Jag har ett bra tillslag med både vänster och höger för. Bra på att vinna andrabollar och dueller. Jag spelar mittback men kan även spela som central mittfältare, säger Tyson

Loading

Mattias Kurt
januari 31, 2024