Det blir en tredje säsong för Amadou ”Yaya” Kalabane hos Örebro Syrianska. I två säsonger har vi alla sett kvaliteterna som Yaya besitter och vi är väldigt glada över att Kalabane blir kvar hos oss över 2024 också.

– För att skapa ett framgångsrikt lag behöver man ha en stomme av spelare att bygga laget runt. Amadou ”Yaya” Kalabane är en sådan spelare. Ledarteamet är oerhört nöjda med att Yaya väljer ytterligare ett år i Örebro Syrianska. Yaya är en spelare med en högstanivå som håller flera steg upp i seriesystemet. Han har en förmåga att växa med uppgiften. Ju tuffare matcher desto bättre prestationer från vår mittbacksgigant. Hans duellsspel, vinnarskalle och driv under matcher kommer bli synnerligen viktiga egenskaper under 2024.

Yaya är en otrolig omtyckt och populär spelare i föreningen, hos supportrar, ledare och inte minst inom spelartruppen. Det säger en del när man vinner det prestigefulla priset ”Spelarnas spelare” 2023, säger Tränarstaben

– Jag trivs otroligt bra här, både i föreningen och med laget. Det är en fantastisk grupp att komma till varje dag. Jag känner att här är bästa platsen för mig att vara på just nu. Bara fokus på att upprepa det vi gjorde under hösten, även nästa säsong, säger Kalabane

Loading

Mattias Kurt
december 29, 2023