Ny Ettan-omgång på söndag. Örebro Syrianska beger sig till Huvudstaden för en livsviktig poängmatch mot Sollentuna FK. Avspark 13:00 på Sollentunavägen.

Syrianska har skakat av sig besvikelsen efter matchen mot Motala och siktet är fullt ut inställt på Sollentuna. Dessutom finns där viss revansch att utkräva efter krysset lagen emellan från i våras. Syrianska jagar sin första seger under hösten. Det kommer dock krävas en helgjuten insats från samtliga involverade då det är tabellfyran som väntar. Örebro Syrianska får tillbaka Daniel Josefsson och Anton Ingves där båda var avstängda senast. Även nyvärvet Amel Rastoder finns med i truppen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Vi har fått en tuff start efter sommaren med två inledande förluster. Matchen senast mot Motala var spelmässigt ett klart fall framåt. Det är detaljer i spelet som behöver sätta sig för att vi ska få en bättre helhet och då menar vi i första hand vårat anfallsspel. Försvarsspelet höll en bra nivå mot Motala. Vi behöver fortsätta och vara noggranna i det vi gör både i det höga och låga försvarsspelet. Då kommer vi vara ett lag som är svårt att göra mål på. Anfallsspelet handlar mer om timing och relationer mellan spelarna. Det är vi helt säkra på kommer bli bättre och bättre under hösten. Vi hoppas och tror att vi kommer se en nivå till i vårt spel in mot motståndarens straffområde redan mot Sollentuna.

Sollentuna som vi känner till väl är ett spelskickligt och framåtlutat lag. Ett lag som är duktiga och modiga i sitt passningsspel vilket göra att det är svårt att läsa av vissa moment i deras spel. Vi kom undan med blott förskräckelsen på hemmaplan där Sollentuna dominerade spelbilden över stora delar av matchen. Vi hade svårt att komma in i presspelet och det blev mycket springa utan boll. Vi ser framemot  att visa vad vi lärt oss av den läxan.    

Läget i truppen:
Vi blir friskare och friskare i truppen och Amel Rastoder kommer med i matchtruppen för första gången i år. Inga avstängningar vid detta tillfälle.

Mamadu är längre fram i sin rehab och har gjort några minuter på plan denna veckan. Vi hoppas se mer av honom i träning med laget nästa vecka.

Simon ser ut vara redo att träna med laget två veckor.

Detta gör att vi har en trupp där konkurrensen blir tuffare och kravställnigen på spelare och ledare kommer öka. ”

Sollentuna kommer från en imponerande seger senast borta mot Stocksund då man kunde vända underläge till seger. Vinsten gör att man skuggar i toppen bakom topplagen. Senaste möten mellan lagen slutade 1-1 på Mellringe IP.

Sollentuna FK – Örebro Syrianska IF
13 Augusti, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Sollentunavallen

Loading

Mattias Kurt
augusti 12, 2023