Ettan Norra fortsätter i rask takt och på lördag är det dags för en riktig publikmatch. Örebro Syrianska tar emot Dalkurd för årets första möte parterna mellan. Det är Behrn Arena som gäller med matchstart kl 16.00.

Två raka förluster och en vinst har gett Örebro Syrianska en dålig start på Ettan Norra. Det är dags att vända den negativa trenden och ta andra segern för året. Det kommer krävas en helgjuten insats från samtliga involverade då det är Dalkurd som gästar Örebro och Behrn Arena inför förväntad storpublik.

Tankar från Tränarstaben inför matchen
Inledningen av säsongen har inte riktigt motsvarat våra förhoppningar. Under de inledande tre matcher så har vi inte lyckats komma upp i tillräckligt hög nivå under tillräckligt långa stunder i vårt spel. Första 30 min hemma mot Hammarby så hade vi problem med försvarsspelet. Vi förlorar för många dueller och vi hamnar fel i positionsspelet. I speluppbyggnaden så blir vi lite för försiktiga. Vi behöver visa mer mod i vårt passningsspel för att vi ska komma till de ytor på planen där vi hotar motståndaren. Under andra halvlek ser det bättre ut och vi tycker att vi är lite bättre än Hammarby och kunde mycket väl fått med oss en eller till och med alla tre poängen. Nu blir det en förlust och ser man det till spelet över 90 min så vinner Hammarby rättvist. Två stolpträffar under andra halvleken från vår sida lovade mer inför kommande matcher. 

Nu är det dags för omgång 4 och prestigemötet med Dalkurd på Behrn Arena. Återigen en bra träningsvecka och en stark revanschlusta bland spelare och ledare. Vi vet vad vi behöver göra bättre och oftare och vi vet vad vi behöver göra mindre av. Nu handlar det om att kliva fram och ta ledartröjan redan från första minuten under matchen. Det är trots allt där ute på planen som matcherna avgörs.

Läget i truppen
Mamadu och Felix fortfarande i rehab där båda närmar sig full träning och matchduglighet. Daniel är fortfarande inte tillbaka efter hjärnskakningen i premiären. Josef har varit sjuk under veckan vilket gör att han är ett frågetecken inför matchen. 

På den positiva sidan
Dinos smäll mot knät under Hammarby matchen blev inte värre än att han är redo för spel. Anton har tränat på för fullt efter sin sjukdom. Vi närmar oss med stadiga steg en frisk trupp. I och med det så ökar konkurrensen och kraven på varje individ vid träning och match. Vi är redo att ta oss an seriefavoriten Dalkurds FF.

Dalkurd återkomst i Superettan blev ettårig där man slutade sist. Man har inför årets Ettansäsong värvat starkt där man har kvar ex Syrianska-spelaren Rodin Deprem i laget och även behållt fjollårets huvudtränare Amir Azrafshan som har erfarenhet från superettan och allsvenskan. Dalkurd har startat året Ettan Norra med två vinster och en förlust borta mot Umeå FC med 3-0.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Publikinformation 

Aktiv Sittplats
Sittande publik håller till Norra läktaren. Det är huvudläktaren som vetter mot Rudbecksgatan.

Hemmasupportrar
Våra mest högljudda och aktiva supportrar håller till på Västra stå.

Gästande supportrar
Supportrar till Dalkurd som köpt biljett till bortasektionen ( Östra läktaren). Inne på bortasektionen finns det kiosk, grill samt herr- och damtoalett.

Parkering
Parkeringsmöjligheterna runt om arenan är begränsade. Närmsta parkeringshus finner ni i galleriorna Krämaren och Vågen, fem minuters gångavstånd från Behrn Arena.

Örebro Syrianska IF – Dalkurd FF
22 april, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
april 21, 2023