Tävlingssäsongen sätter äntligen igång. För Örebro Syrianskas del väntar division 4-laget Mariebergs IK på hemmaplan i gruppspelet i kvalet till Svenska Cupen under tisdags kväll på Mellringe IP, konstgräs med matchstart 19.30.

Under tisdags kväll spelar Örebro Syrianska säsongens första tävlingsmatch. Laget möter Division 4-laget Mariebergs IK i den första gruppspelsmatchen i kvalet till Svenska Cupen. 

Laget till matchen är ett väldigt starkt men trots att det sett bra ut under försäsongen gäller det att prestera när det är tävlingsmatch. Årets första seger kom senast mot Yxhult där man vann med hela 0-4 det är ett ganska taggat Örebro Syrianska som står på plan i årets första tävlingsmatch.

Kvalet till Svenska cupen består i år av tre grupper med fyra lag i varje grupp. I vår grupp, Grupp 1, spelar även IFK Kumla och IK Sturehov. Gruppspelet är enkelrondigt där vinnaren i respektive grupp samt bästa 2:a går vidare till semifinaler som spelas senare i vår. Segrarna i respektive kvalfinal är sedan kvalificerad för Svenska cupen omgång 1 senare får.

I Grupp 2 spelar Karlslunds IF HFK, BK Forward, Svea FF Örebro och Adolfsbergs IK. I Grupp 3 spelar IF Eker, Yxhult IK, ÖSK Söder och Rynninge IK.

Mariebergs IK kom på en nionde plats förra året i divison 4. Man hade sin första premiär försäsongs match förra veckan där man möte division fem laget IFK Lindesberg, som tog ledningen i matchen men Marieberg kunde kvittera ganska snabbt och ett resultat som även stod sig.

⚽️ Örebro Syrianska IF ? Mariebergs IK
? 21 Februari, 19.30 – ?? Kval Svenska Cupen
?️ Mellringe IP, konstgräs

Loading

Mattias Kurt
februari 20, 2023