Örebro Syrianska är glada att presentera Albera Jene som ny programledare för Studio ÖSIF. Albera kommer leda studion tillsammans med eminenta Cecilia Hertzman. 21-årige Albera har en bakgrund inom föreningslivet med fokus på damfotbollen.

Albera är utbildad fotbollstränare. Utöver det arbetar hon tillsammans med Svenska fotbollsförbundet för att utbilda tränare för C-diplom. Med det är Albera Sveriges yngsta utbildare av fotbollstränare. Albera är dessutom med i två andra organisationer inom fotboll, som ambassadör för Futebal de Forca samt representant för Nike FC.

Några frågor till Albera:

Varför väljer du programledarrollen hos Örebro Syrianska?
Jag väljer denna roll eftersom att jag tror på förändringar och på att skapa nya möjligheter. Jag har alltid jobbat med föreningar, organisation och utbildar samt fotbollen till största del. Jag ser detta som en möjlighet att utveckla både mig som person men även föreningen. Jag ser fram emot vad jag tillsammans med Örebro syrianska kommer att åstadkomma!

Har du någon koppling till Örebro Syrianska?
Jag har alltid varit aktiv inom föreningslivet och spelat fotboll själv. När jag flyttade till Örebro från Södertälje så kände jag en samhörighet med Örebro syrianska och ville utforska det mer.

Vad brinner du för?
Min största drivkraft kommer från förändringar i samhället men också för fotboll. Jag står starkt för allas lika värde och rättigheter och det är något jag arbetat med aktivt sedan 13-års åldern. Jag har varit aktiv inom Futebol Da Forca som utbildar kvinnliga fotbollstränare och ledare. Jag brinner för att skapa förebilder och bra ledare både på och utanför plan men också för samhället.

Varmt välkommen Albera!

Loading

Örebro Syrianska IF
februari 21, 2023