Svenska Fotbollförbundet har nu offentliggjort sammansättning för Ettan Norra 2023 och den ser ut såhär: 
Sandvikens IF
Bodens BK FF
Piteå IF FF
Dalkurd FF
Hammarby TFF Herrfotboll
Sollentuna FK
Stockholm Internazionale
Täby FK
Vasalund
IFK Stocksund 
Umeå FC
IF Karlstad Fotboll
IF Sylvia
Motala AIF FK
United IK Nordic
Örebro Syrianska IF

Många namn är bekanta men vi har ett antal nya lag till 2023 års Ettan Norra.
Bodens  BK FF kom på andraplats i division 2 Norrland, vilket innebar en kvalplats för dem. Norrlandslaget vann kvalet och tog sig därmed upp till Ettan norra. Det blir första gången Örebro Syrianska möter Boden i Ettan norra och en långresa för laget.

Dalkurd FF tog sig upp till Superettan från Ettan Norra 2021, men lyckades inte hålla sig kvar och är nu tillbaka i vår division. Intressant är att Dalkurd har två av våra gamla anfallare i laget, Rodin Deprem och Kerfala Cissoko. Vi minns från 2021 vilken stämning det var utanför arenan när vi mötte Dalkurd (Corona-restriktioner) och ser fram emot en riktig publikmatch 2023, innanför arenans gränser denna gång. 

Nästa nya lag i Ettan norra är IFK Stocksund, som vann division 2 norra Svealand och tog sig direkt upp. Dem ersätter Haninge som Stockholmslag, som åkte ur vår division, efter ett misslyckat nedflyttningskval.

Det sista nya laget i Ettan norra är United IK Nordic, som vann division 2 södra Svealand. United IK Nordic är ett relativt nybildad lag, med en gammal ÖSIF-bekantingen i Gabriel Somi. 

Sandvikens IF lyckades inte vinna sitt kval upp till Superettan, vilket gör att vi har kvar dem i Ettan norra år 2023. 

Vi längtar till våren 2023 för att få starta upp vårt fjärde år i Ettan och att få ta nästa steg i vår utveckling och strävan. Matchschema är ännu inte satt, vi återkommer med mer info när det kommer. 

Tihe Suryoye!❤️?

Loading

Örebro Syrianska IF
december 5, 2022