Ett fantastiskt 2022 går mot sitt slut!

Vår fotbollssäsong är över för i år och spelarna har ledigt just nu. Men det betyder inte att vårt arbete är slut för i år. Vi är fortfarande i november och arbetet med att skapa en trupp för 2023 som är redo för nya utmaningar och högre nivåer är redan igång.

Örebro Syrianska IF gör sin bästa säsong någonsin rent sportsligt. Vi tar en plats i den övre halvan av Ettan norra i och med vår åttondeplats. Vi spelade in 42 poäng, vilket är en klar förbättring mot föregående år i Ettan. Tyvärr så blir vår höstsäsong något sämre. Vi tar inte många poäng dem sista åtta matcherna, vilket i sig gör vår totala insats än mer imponerande.

Under sommarfönstret så sker förändringar i Syrianskas trupp och då främst i offensiven, vilket är en del av förklaringen i att vi tappar kraft under hösten. Petrus Kocadag, Eliyo Turkan och Kerfala Cissoko lämnar, där två av dem går till klubbar på högre nivå. Vi fick även in ny kraft i form av Alfred Ajdarevic, Alexander Falkenström, Felix Strängborg och Dennis Koss under samma period. En del skador och sjukdomar under hösten påverkar resultatet.

Säsongen 2022 gör Syrianska 15 fler mål än säsong 2021, vilket tyder på en roligare fotboll från vårt lag. Vi ser att vi tagit stora steg i vårt försvarsspel och anfallsspel. Vi har utvecklat spelet med boll på ett vis där vi i betydligt större utsträckning kan styra spelet även mot de bättre lagen. Det visas sig genom att vi vinner mot Sandviken (2:a plats) och Gefle (1:a plats) på hemmaplan samt spelar två jämna matcher mot Vasalund (3:e plats). Vi tränare har jobbat med att utveckla vårt lag när det kommer till dem psykologiska faktorerna i spelet hos varje individ och vi ser framstegen. Vill vi nå de absoluta topplatserna är det en viktig aspekt att fokusera på, som vi kommer jobba vidare.

Vi har under 2022 fortsatt jobba med utvecklingen av den sportsliga organisationen, där vi sakta men säkert lägger till pusselbitar till staben. Detta görs för att skapa bättre och bättre förutsättningar för laget, ledarna och spelarna att lyfta sig. Vi tränare valde att höja intensiteten på våra träningar under 2022. Vi tränar fler minuter fotboll per vecka än tidigare, där varje träning blir mer effektiv och i större utsträckning jobbar vi med delar i spelar som vi vill utveckla. Genom att höja intensiteten vill vi få med oss förmågan att hantera spelet med och utan boll i ett högre tempo och vi ser en positiv utveckling i det området.

Inför årets säsong så utvecklade vi strukturen kring sportchefsrollen för att få in mer stöd och långsiktighet i arbetet runt Örebro Syrianskas trupp. Tidigare har tränare Barsaum Cicek sköt sportchefsrollen själv och gjort ett fantastiskt arbete utifrån förutsättningarna. I samråd med styrelsen kom vi överens om att skapa en Sportkommitté som leder arbetet runt Syrianskas trupp. Sportkommittén leds av Barsum Cicek fortfarande, men idag har han stöd av tre personer till i form av Samuel Oktay, Simon Coskun och Kenneth Blomberg. Det skapar en styrka i arbetet, både i form av mankraft men även i att vi ser en hållbarhet i arbetet runt matchtruppen över tid.

Vi som grupp och tränarstab har en hög ambitionsnivå och vi ser till att spelarna också har en minst lika hög ambitionsnivå. Tillhör man Örebro Syrianska A-lagstrupp ska man vara 100 % dedikerad sin fotboll, sin egen utveckling och lagets utveckling. Vi ser en stark utveckling i detta som kommer fortlöpa framöver.

Örebro Syrianskas milstolpar för 2022:

  • Fler poäng år 2022 jämfört med år 2021! Vi tog 42 poäng i år mot föregående års 35 poäng.
  • Högre placering i Ettan norra år 2022 jämfört med år 2021. Det lyckades vi med i och med en åttonde plats.
  • 4 spelare från Akademin fick chans till spel i A-lag under 2022 i åldrarna 16-18 år. Charbel Saliba, Andreas Ovat, Alexander Abrahamsson och Emil Rastoder har alla fått spelminuter under året.

Milstolparna är viktiga mål att kunna ta på, men utöver det har vi jobbat med beteendemål på individnivå. Beteendemålen handlar om att skapa en starkare grupp som är beredda att ta jobbet för sina kompisar, i med- och motgång. Vi ser stolt hur laget tagit stora steg framåt i det arbetet och det kommer fortsatt vara viktigt framöver.

2023 – Kommande år

Fördelen med att ha god kontinuitet på ledarsidan och i spelartruppen är att vi enklare kan bära med oss det goda och identifiera vilka delar i spelet som behöver göras bättre och inte minst vilka spelartyper som behöver tillföras truppen. Det vi har identifierat och kommer prioritera är öka spelskickligheten centralt i planen samt att öka vår kreativitet i avgörande skeden i spelet utan att kontroll över vårt spel förloras. Vår avsikt är att behålla stommen för att säkerställa nivån på vårt grundspel. Vi har en strategi i vårt försvarsspel som kräver mycket från varje enskild spelare, både fysiskt men inte minst i förståelse.

Vi vill fortsätta höja ambitionsnivån bland våra spelare och ledare vid varje sammankomst. Genom att skapa en miljö som ger oss alla bästa möjlighet till utveckling kan vi ge alla möjligheten till att bli sitt bästa jag. Det är en viktig väg för oss på resan mot nästa nivå. Kan vi behålla grunden, höja den ytterligare en nivå samtidigt som vi kan förstärka med kreativitet, inte minst i våra offensiva delar i spelet, så ser vi att resultaten kommer komma.

I grunden har vi stor trygghet i vår 3-5-2-, 3-4-3-formation som vi utgår ifrån. Utifrån den trygga grunden kan vi försvara oss mot samtliga formationer på ett bra vis. Det ger oss även goda förutsättningar att kunna bygga anfallsspel i samtliga korridorer. En tanke vi har inför 2023 är att se över hur vi skulle kunna formera oss med en fyrbackslinje samtidigt som vi kan behålla våra principer i försvarsspel och anfallsspel. Det är dessa principer och formationer som styr vilka spelare vi vill jobba med under de närmaste åren.

Örebro Syrianska IF är en förening som nu har etablerat sig i Ettan norra på ett bra vis under tre år års tid. För varje år har vi tagit en bättre placering med fler poäng, trots att vi är en klubb med en smal ekonomi. Den smala ekonomin gör att det är särskilt viktigt att vi kan skapa en miljö där spelare ges möjlighet att bli sitt bästa möjliga jag. Som förening fortsätter vi utveckla vår organisation för att på lång sikt göra oss redo för nästa nivå. Vi har en stark tro på vårt arbetssätt under hela året och att vår strategi kommer leda oss framåt. När vi är redo för nästa steg då ska vi stå där stadigt och prestera. För att det ska vara möjligt så behöver vi redan nu ”leva” vår fotboll på den nivån vi avser spela på i framtiden.  

Sportkommittén jobbar stenhårt med att skriva kontrakt med viktiga spelare i truppen och hitta nya pusselbitar att lägga till. Spelarna är just nu träningslediga från lagträningen. Vi kommer starta upp lagträningen igen tisdag den 6:e december för att inleda våra fotbollsförberedelser inför säsongen 2023.

Tihe Suryoye!

//Örebro Syrianska IF:s tränarstab

Loading

Örebro Syrianska IF
november 18, 2022