Ytterligare en riktigt svår motståndare stod på agendan när Sylvia kom till Mellringe IP under lördagen. Efter poängförlusten borta mot Haninge så var det ett revansch suget Örebro Syrianska som rullade in på Mellringe IP. Ett Örebro Syrianska som jobbar hårt med att komplettera sitt fina försvarsspel med ett varierat och spetsigare anfallsspel. Vi är en bit på väg men det är några pusselbitar till som ska klicka i för att det ska bli riktigt bra.

Sylvia startar matchen bäst och har bollen mer än vad vi har. Vi kontrollera de skickliga Norrköpingsspelarna med vårt fina försvarsspel. Även om de har bollen mycket så släpper vi inte till särskilt många farliga lägen. Men som alla vet det är tufft att ligga för långa stunder i försvarsposition. Det kräver tålamod och noggrannhet. Den noggrannheten har vi verkligen i vårt försvarsspel.  Örebro Syrianska tar sig in i matchen under halvlekens gång och det finns goda tendenser i uppbyggnadsspelet och vi tar oss bakom motståndarnas linjer på ett bättre vis än tidigare. Vi driveräven  tempot i vårt passningsspel på ett bättre sätt än tidigare. Vi spelar till oss två starka chanser under första 45 minuterna. Den första En läcker framspelning av Dino till Eliyo som inte får till avslutet. Den andra ett riktigt fint anfall där Nadde sätter upp Eliyo i friläge, målvakten räddar och Eliyo rullar returen i stolpen. Extremt nära ett ledningsmål vid detta tillfälle. Tuppkammen växer och det känns som att vi har Sylvia där vi vill ha de och att vi äter oss in i matchen.. I matchminut 44 brister vi lite i vår noggrannhet och vårt tålamod i försvarsspelet. Vilket gör att vi hamnar i en situation där vi ger domaren möjlighet att blåsa straff, vilket han gör. En bra straff som vår ”straffspecialist” mellan stolparna inte kunde göra någonting åt. Vi får istället promenera in i omklädningsrummet med ett snopet 1-0 underläge.

Vi diskutera presspel från forwards och ur vi ska kunna hota mer bakom deras backlinje till andra halvleken.

Återigen en bra reaktion från lirarna i den röd/gula dressen. Vi kommer ut och gör en riktigt bra andra halvlek. Vi blir ännu tydligare i vårt anfallsspel och skapar chanser som hade räckt till kvittering och ledningsmål om vi varit 100% skärpta och haft lite flyt. Rodin har 3 heta chanser, Ibbo och Viktor var sina situationer som mycket väl kunde blivit mål, utöver det två straffsituationer där åtminstone den en av dem borde genererat en möjlighet från 11 m. Det var en tuff match på många vis mot ett riktigt bra lag. Vi fick inte med oss särskilt mycket av domaren men återigen vårt fokus måste vara på att göra allt vi kan för att min prestation ska bli så bra som möjligt. Denna gång lät vi för många andra saker påverka oss vilket gör att vi inte är 100% påkopplade när vi ska vara det. På den här nivån så är det små marginaler som avgör matcher och vi behöver bli mycket mer noggranna i allt vi gör. Glädjande är att vi kan se tydliga mönster i vårt anfallsspel som vi utför i högre tempo än tidigare.  Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga tills vårt anfallsspel växlar upp fullvärdigt och när det händer då kommer det bli en ren skär njutning att följa Örebro Syrianska..

Vi lär oss hela tiden och sätter nu fokus på nästa match Hammarby Talang fotbollsförening på Hammarby IP.. En härlig utmaning !!

Bästa ÖSIF spelare denna dag var:

Adnan Catic, han vinner så mycket dueller och krigar i varenda situation. Han har ett krigarhjärta stort som Braveheart. Kan vi får lite mer lugn i passningsspelet så kommer Adnan växla upp ännu ett steg under året.

Joel Berhane, ett efterlängtat inhopp efter en tidsskada. 45 minuter när han kliver in och visar vilken fin fotbollsspelare han är. Utöver att han är läcker med bollen så visar han med hela kroppen att han vill vinna matchen åt oss. Joel är även en positiv och bra ledare på plan, ställer höga krav på ett bra vis.

Nadir Ayeva, vill även lyfta Nadde som verkligen har tagit sitt spel till en högre nivå sedan i vintras. Han visar på en härlig inställning och spelar ett riktigt bra försvarsspel just nu. Sista tiden har han även utvecklat sitt passningsspel på ett jättefint vis. Hans framspelning till Eliyo i första halvlek håller högsta klass. Nadde har även visat på fina egenskaper när vår vänsterkant blir bättre och bättre och utgör ett större hot för varje match.

Under lördagen rullar bussen mot dem södra delarna av huvudstaden. Kan vi se till att göra det uppoffrande arbete som vi gjort match efter match under seriens inledning och krydda det med ett tydligare och lite bättre timat anfallsspel så kommer det kunna bli en riktigt trevligt eftermiddagen/kvällen lördagen den 5 juni..