Precis som väntat hade Brommapojkarna mest av bollen medan Örebro Syrianska gick på omställningar. Taktiken såg länge ut att lyckas, men Gustav Sandberg Magnusson förstörde tre poängchansen på övertid.

Första halvlek såg länge ut att gå mållös mellan Brommapojkarna och Örebro Syrianska. Men den starke Ebrima Jaiteh försökte ta sig mellan två försvarare i den 43:e minuten och blev fälld och domaren pekade på straffpunkten, där Linus Lamu snyggt placerade den i högra hörnet och 0-1 i halvtid.

Brommapojkarna kunde snyggt kvittera i den 62:a minuten via en drömträff från Ali Suljic som slog till från 35 meter, bollen kunde snyggt gå över Kevin Dyplin i Syrianska målet och stolpe in. Örebro Syrianska skulle på nytt ta ledningen. På en ganska snabb och slagen frispark från eget straffområde bröt sig Jaiteh loss, fintade, snubblade, fintade igen och rullade in 1-2 i matchminut 85. Brommapojkarna fick sista chansen på en slutforcering som dem kunde skicka in i straffområdet och Gustav Sandberg Magnusson sträckte fram foten och kvitterade. Det blev också matchen absolut sista spark. 

En klart godkänd match från Örebro Syrianska idag som tyvärr fick nöja sig med en poäng. Det innebär att Örebro Syrianska är kvar på kvalplats i tabellen. Ett poäng bakom Karlslund och ett poäng före Team TG som har två matcher mindre spelade. Nu laddar vi om för helgens match och tre poäng hemma på Örnsro IP

▪️ MATCHDAG
⚽️ IF Brommapojkarna ? Örebro Syrianska IF 2-2 (0-1)
▪️Linus Lamu, Ebrima Jaiteh
? 7 Oktober, 20:00– ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Grimsta IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 7, 2020