Örebro Syrianska inledde matchen starkt mot serieledarna Vasalund i dagens möte på Skyttegolms IP. Segern gick dock till hemmalaget med ställningen 2-1 på resultattavlan, trots ett dröm mål av Yoann Fellrath.  

Vasalund öppnade upp matchen klart bäst och tig ledningen med 1-0 efter 16 minuter, genom den före detta AIK-talangen Marko Nikolic. Men Örebro Syrianska ville annat och kunde snabbt kvittera, när Yoann Fellrath ett par minuter senare fick drömträff i straffområdet och satte 1-1. En kvittering som stod sig till paus.

Andra halvlek domineras fullständigt av Vasalund. De spelar smart, disciplinerat och skapar målchans efter målchans utan att Örebro Syrianska tillåts med sina försök till kontringsspel. Istället fick Vasalund åter ta ledningen. Den här gången på en tveksam straff. Med 2-1 ledningen för Vasalund hade Örebro Syrianska tolv minuter på sig av ordinarie tid, för att få till en kvittering. Där Elio Turkan är nära att lägg in bollen. Deras målvakt går bort sig, och petar den förbi honom. Men mittbacken i Vasalund lyckas bryta. Med lite tur kunde man få med sig en poäng hem till Örebro.

▪️ MATCHDAG
⚽️ Vasalund ? Örebro Syrianska IF 2-1 (1-1)
▪️ Yoann Fellrath
? 23 Augusti, 15:30 – EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Skytteholms IPLoading

Mattias Kurt
augusti 23, 2020