Den  7-10 augusti så samlas dem 66 bästa 16 åringarna i landet på Bosön för en landslagssamling.  Örebro Syrianska IF kan stolt låta meddelande att en av de uttagna är vår egen Philip Malky. Philip som under året etablerat sig i Örebro Syrianska iF´s A-trupp och hunnit med att debutera i div 1 redan under första delen av säsongen.

Philip har tillhört Örebro Syrianska sedan barnsben och många av de spelare, ledare eller andra vuxna som följt honom ser nog detta som ett naturligt steg för fotbollsbegåvningen i den gul/randiga dressen. Philip har stor pondus på plan, en bra spelförståele och ett fantastiskt sätt att hantera bollen. Många gånger är det ren och skär underhållning att se Philip spela fotboll.  

Ett nytt steg är taget och en ny platå ska etableras.  

Det ska bli synnerligen intressant och följa Philips utveckling dem närmaste åren. Dels hur han kortsiktigt kan visa sig från sin bästa sida redan till helgen. Minst lika spännade och se hur han kan fortsätta utveckla sitt sätt att spela för att utmana om mer speltid i div.1 och Örebro Syrianska iF`s A-lag.   

Örebro Syrianska IF önskar Philip stort lycka till och vi vill även  passa på att gratulera spelare och ledare på Bosön som får möjlighet att ta del av det som många av oss är bortskämda med att få uppleva på veckobasis.

Ni spelare som ännu inte blivit uttagna till landslagsläger eller för den delen distriktsläger. Spelare som Philip Malky är vägvisare för alla unga fotbollsspelare i vår förening. Han visar vilken nivå som krävs för att ta sig ditt många längtar, han visar att det är möjligt men också att det kräver hårt arbete över lång tid.  Beslutsamhet, tålamod, ödmjukhet och kärlek till fotbollen är viktiga faktorer i framgångs receptet.

Mattias Kurt
augusti 5, 2020