Expressen och lokalmediekoncerner förvärvar sporträttighet tillsammans – sänder alla matcher i fotbollsligan Ettan.

Expressen och flera av Sveriges största lokalmedietitlar kommer att sända fotbollsligan Ettan i tre år framåt. Detta genom att NTM och Bonnier News tillsammans har förvärvat den exklusiva sändningsrättigheten för ligan.

– Det är en rolig och viktig satsning som möjliggör över 480 livesända fotbollsmatcher runt om i hela landet, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Ettan norra och södra, tidigare kallad division 1 herrar, har utvecklats mycket de senaste åren och med den här satsningen lyfts nu även produktionerna runt matcherna rejält.Med produktionspartnern Sportsground så höjs produktionerna till samma nivå som till exempel Hockeyallsvenskan. Totalt handlar det om 480 matcher plus kvalmatcherna till Superettan, som nu får en rättighets ägare som kommer att satsa på serien och lyfta intresset ytterligare kring den.

Loading

Mattias Kurt
februari 27, 2020