Under förmiddagen nåddes Örebro Syrianska IF av det strålande beskedet att Linus Lamu blir kvar i klubben över nästa säsong. Det har spekulerats en del om huruvida Örebro Syrianska skulle få behålla sitt anfallsess, men idag blev det alltså bekräftat att så blir fallet. Linus var under säsongen som gick Örebro Syrianska: s klarast lysande stjärna och belönades efter säsongen med priset som årets Anfallare för hela divison 2 och vann skytteligan med sina 26 mål.

Linus kom till Örebro Syrianska IF 2017 från BK Forward. Med sina tre säsonger i den rödgula tröjan har han bidragit med 61 mål på 69 matcher. Linus har under de tre säsonger han tillhört Örebro Syrianska IF alltid varit en frekvent målskytt och 2019 bidrog han som bästa målskytt i hela division 2 med sina 26 kassar.

– Bortsett från provspelet med ÖSK har det Inte varit ett jättesvårt beslut då jag har velat vara med på den här resan. Samtidigt som man vill spela så högt upp som möjligt så har det inte varit ett svårt val. Har bara goda känslor från förra säsongen då laget gjorde en riktigt bra säsong som innebar uppflyttning till division 1. Jag ser framemot utmaningen, har spelat i div 1 tidigare i flera år och vet att det krävs ett mycket större jobb från alla! Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och såklart göra så mycket poäng som möjligt och jag är i en bra miljö så det känns rimligt. Vi har fått in några bra spelare som jag tror kommer vara viktiga för oss under 2020. Barsaum har gjort ett bra jobb, säger Linus Lamu

– Det är med stor glädje som vi kan berätta att Linus valt att förlänga med oss! Det är en mycket duktig spelare som hade ett väldigt bra år hos oss 2019 som bidrog att vi tog steget till divison 1 med sina 26 mål på 26 matcher. Han är dessutom en spelare som varit länge i klubben och bidrar till viktig kontinuitet, säger Örebro Syrianska IF

Mattias Kurt
januari 18, 2020