Erik Sachs blev idag klar för spel i Örebro Syrianska säsongen 2020 i samband med uppflyttningsfesten. Sachs kommer närmast från Carlstad United, men har meriter från spel i Superettan.

Med 25 matcher i Superettan för moderklubben Degerfors IF har Sachs en gedigen erfarenhet av fotboll på den näst högsta nivån. En spelare som naturligtvis blir en viktig pusselbit i tränare Barsaum Ciceks lagbygge inför nästa år. Kontraktet med 22 årige Erik Sachs är skrivet på 1+1 år.

– Örebro Syrianska förstärker defensivt med Erik Sachs. Erik är trots sin unga ålder en rutinerad spetsspelare som tillför kvalité till truppen. Det har funnits ett ömsesidigt intresse parterna emellan och vi är mycket glada över att kunna presentera Erik som en Örebro Syrianska-spelare säsongen 2020.

– Det känns fantastiskt bra, ser fram emot ett bra år där vi kan visa att vi kan etablera oss på en division 1-nivå. Jag fick ett jättebra intryck av föreningen när jag satt ner med Barsaum Cicek och sättet ni vill spela fotboll på är precis så som jag tycker fotboll ska spelas. Dessutom är det en fin klubb med många engagerad människor, säger Erik Sachs.

Mattias Kurt
december 13, 2019