Örebro Syrianska och managern Barsaum Cicek är överens om villkoren för en förlängning av Barsaums avtal. Det nytecknade avtalet mellan parterna löper över säsongen 2021.

Barsaum Cicek startade sin resa i Örebro Syrianska redan år 2003, då som spelare, och var under sina fyra år bland annat med om att hjälpa klubben upp till division 3. Efter några år som tränare i ungdomsleden återvände han till seniorlaget år 2012 i rollen som assisterande tränare och efter halva säsongen tog han över huvudansvaret där det blev kval till division två direkt. Sedan dess har Barsaum haft huvudansvaret och 2014 ledde han laget till avancemanget till division två och 2019 ledde han åter laget till avancemang med imponerande siffror – 60 poäng, 28 insläppta mål samt 78 gjorda mål och skriver historia i klubben genom att avancera till div 1 2020.

– Barsaum har spelat en nyckelroll i föreningen under många år nu och för klubben har det varit en självklarhet att kunna erbjuda Barsaum ett ytterligare år på kontraktet över säsongen 2021. Det inger en trygghet för både truppen och ledarstaben, och ger fortsatta möjligheter för klubben att arbeta med långsiktighet och kontinuitet, säger ordförande Sait Oktay

Barsaum du är inne på din nionde säsong som huvudtränare, hur är känslan att förlänga över två nya säsonger?
– Det känns så klart bra! Jag känner mig hemma här och brinner verkligen för att hjälpa det här laget.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Att vara tränare är inte enkelt! Man har ett ansvar för en grupp med olika individer. Det gäller att vara tydlig och konsekvent i det man gör samtidigt som man måste finnas tillgänglig. Det handlar om allt från fysiska övningar till den sociala utlärningen i hur man ska behandla varandra.

Vilka är dina favoritminnen från dessa år som huvudtränare i föreningen?
– Favoritminnen måste ju så klart vara seriesegrarna avancemangen till div 2 och div 1!

Först och främst stort grattis till seriesegern! Du har tagit upp klubben två gånger första gången var 2014 då du vann div 3 och nu div 2, hur är känslan att ta upp laget till div 1 samt hur ser du på säsongen varit? Och vad kan vi ta med oss in i div 1 nästa år ?
– Tack! Det känns underbart att få va med och bidra till att denna klubb lyckas och en speciell känsla var att se alla barn och ungdomar när de fira avancemanget! Det gav flashbacks till tiderna då man själv var yngre och firade FCs framtåg i seriesystemet, man fick verkligen gåshud! En viktig del till framgångarna senaste säsongen var att vi hade bredd och vi fick verkligen en vinnarmentalitet som jag hoppas vi kan ta med oss in i nästa säsong.

Vad är utmaningen till nästa säsong då Örebro Syrianska IF för första gången spelar i Division 1? Vad är störst nivåskillnaderna upplever du?
– Jag tror inte just nivåskillnaden är så stor. Vi har visat att vi kan mäta oss med de länslag som spelat i div 1. Det viktiga blir dels att vi får behålla stommen men framförallt att få till en bra och jämn bredd i truppen.

Hur ser planeringen för nästa säsong ut och vad känner du behöver förstärkas för att vara ett slagkraftigt lag i div 1?
– Som sagt så behöver vi först och främst få behålla stommen. Sedan tittar vi som sagt efter spelare som kan bredda truppen men självklart även spelare med spetsegenskaper som direkt kan komma in och göra skillnad!

Mattias Kurt
november 13, 2019