Matcherna duggar tätt för Örebro Syrianska:s del med tre omgångar kvar. Under lördagen väntar ett toppmöte borta mot IK Gauthiod på Lunnevi IP.

Efter oavgjorda resultatet senast borta mot Lidköping FK har Örebro Syrianska skaffat sig ett ordentligt slagläge inför slutspurten av serien. Man har allt i egna händer när det återstår tre omgångar kvar av årets serie. Man är fem poäng före Stenungsund och Grebbestad IF som åkte på en överraskande förlust mot Nordvärmland senast.

En seger borta mot seriefyran IK Gauthiod på Lunnevi IP på lördagen skulle innebära ett steg närmare ett historiskt avancemang till division ett.

Men det är årets kanske tuffaste match som väntar. Örebro Syrianska saknar dock viktiga kuggen Tobias Nilsson som är knäskadad och även Reid Stein skadade sig i knät förra matchen och sen tidigare är Amar Bukva långtidsskadad.

Senast Örebro Syrianska  och Gauthiod möttes var den 2 juni, då Örebro Syrianska IF vann med 3-1 efter en fin insats på Örnsro.

Med tre omgångar kvar har Gauthiod skrapat ihop 43 poäng och befinner sig på en fjärdeplats, tre poäng upp till kvalplats inför sista omgångarna. Räkna med ett revanschsuget Gauthiod efter förlusten senast i våras.

I Gauthiod har Jacob Berg varit lagets kanske viktigaste spelare under säsongen med 18 mål och befinner sig bakom Linus Lamu som leder skytteligan med 21 gjorda mål. Mattias Johansson blev utvisad i den senaste matchen och det håller honom borta från spel mot Örebro Syrianska där han får sällskap av Emil Svensson som gjort 10 mål på 22 matcher som fick sitt tredje gula kort senast.

Mattias Kurt
september 27, 2019