Årets första försäsongsmatch är vad som väntar Örebro Syrianska IF i helgen. Lokalkonkurrenten Karlslunds IF HFK står för motståndet borta på Karlslund Arena 12.15, där dem rödgula kommer ställa upp med ett intressant lag. Man har inför säsongen förstärkt på alla positioner.

I mitten av oktober avrundades fjolårssäsongen och nu börjar det närma sig ett nytt fotbollsår. Med mindre än tre månader kvar till seriepremiären drar Örebro Syrianska IF igång försäsong matchandet på allvar under lördagseftermiddagen. Lokalkonkurrenten Karlslunds IF HFK blir årets första motståndare i en match på Karlslund Arena där dem flesta i truppen är tillgängliga för spel. Trots att man är inne i en tung träningsperiod där snön har ställt till det är förhoppningen att vi får se ett spelsuget rödgult som springer ut på planen. Det är en bra bit kvar till seriestart för laget.

Vi kommer säkerligen se en hel del förändringar från match till match då man kommer testa på olika formationer och även spelare. Träningsmatcherna kommer att fungera som ett ypperligt tillfälle för spelarna och managern Barsom Cicek att bilda ett slagkraftigt lag tillsammans.

Försäsongsmotståndet i premiären står Karlslunds IF HFK för, som höll sig kvar i division ett.

Man gjorde det genom att kvala sig kvar. Man har förlängt kontrakten med flera spelare och även tappat hela tolv spelare till bland annat konkurrenten BK Forward men även gjort klart med flera nyförvärv bland annat Shpëtim Hasani.

Man har däremot tappat fyra av lagets bästa och viktigaste spelare i form av Steffen Kraus, Laurie Bell, Adam Molin och Zakariah Epplette som drog flyttlasset till seriekonkurrenterna BK Forward. Lördagsmötet mot de rödgula blir säsongens första träningsmatch.

Loading

Mattias Kurt
februari 1, 2019