Söndagen den 5 augusti är det äntligen dags för Örebro Syrianska att återigen tävlingsspela, då man besöker Hisingsbacka För match på Backavallen. För motståndet står Hisingsbacka FC som i våras gick vinnande ur premiären mot Örebro Syrianska.

Örebro Syrianska IF avslutade vårsäsongen på bästa sätt med en solklar 6-2 seger på hemmaplan. Man är obesegrade i dem 13 senaste matcherna, med sex vinster och sju oavgjorda. Efter det långa uppehållet väntas spelsugna spelare på söndag kliva ut på Backavallens plastmatta. På söndag kan nyförvärvet Igor Almeida Barros debutera för Örebro Syrianska. Men man har flera frågetecken inför matchen b.la på lagkapten Basel Gorgis, Stefan Hannason och Albin Ödberg som alla tre har skadekänningar.

Hisingsbacka FC började vårsäsongen på ett utmärkt sätt genom att ha serieledningen fram till den femte omgången. Sedan dess har det resultatmässigt gått sämre och man ligger på kvalplats ner till divison 3. Trots flera förluster så lyckades man avsluta vårsäsongen med ett oavgjort resultat borta mot Vännersborgs FK. En spelare Örebro Syrianska får se upp för är anfallaren Fredrik Johansson Zanjanchi som gjort hela åtta mål för Hisingsbacka.

Loading

Mattias Kurt
augusti 4, 2018