Soligt i Örebro när Örebro Syrianska tog emot Vänersborgs IF i en match där tre poäng för rödgult var det som räknades. Men istället för en trepoängare fick man nöja sig med en poäng efter ett 0-0 resultat, och det kan man gräma sig själva över då flera målchanser skapades och en missad straff i andra halvlek.

Örebro Syrianska skapade några halvchanser i mitten på första. Därefter kommer Vänersborgs in i matchen och tar över helt när dem får styra spelet precis som dem ville. Då lyckades bortalaget skapa 3 riktigt fina målchanser, men Dildar Caliskan stod för flera kvalificerade räddningar och höll kvar Örebro Syrianska i matchen. Trots Vänersborgs övertag i matchen lyckades rödgult faktiskt sticka upp ett fåtal gånger, och skapa några halvchanser.

Om den första halvleken dominerades av Vänersborgs så skulle den andra halvleken vara den raka motsatsen. Örebro Syrianska kom ut som ett helt nytt lag och lyckades stänga igen bakåt samtidigt som man forcerade framåt. Chanserna saknades definitivt inte. Barsaum gjorde lite ändringar i halvtid och tog upp Basel Gorgis i anfallet , den förändringen gav exakt den effekten man hoppades på. Man satte Vänersborgs försvar på prov flera gånger och i den 53:e minuten kommer Basel helt ren från vänster kanten och ska precis avsluta, då kapas han bakifrån och domaren tilldelar Örebro Syrianska straff men tyvärr ville det inte för Linus Lamu, målvakten gör en fin räddning. Efter det försöker Örebro Syrianska forcera in ett segermål i slutet men lyckas tyvärr inte och matchen slutar alltså mållöst. Tungt såklart för rödgult då dem tre poängen verkligen behövdes, speciellt med tanke på dem chanser man lyckades skapa i den andra halvleken.


Loading

Mattias Kurt
maj 5, 2018