Man var spellediga förra helgen och nu på söndag väntar återigen spel på Södertälje fotbollsarena för Örebro Syrianska, när man möter Assyriska FF.

Örebro Syrianska kommer från en förlust då man förlorade den senaste träningsmatchen borta mot Motala AIF FK. På ett halt Idrottsparken i Motala vann hemmalaget med 4-1 efter en tidig utvisning på Amel Rastoder.

Huvudtränaren Barsoum Cicek har luftat sin trupp under de inledande försäsongsmatcherna, och det har varit en stor spridning på målskyttet i offensiven. De åtta gjorda målen har fördelats på olika målskyttar, där flertalet rätt naturligt gjorts av de offensiva spelarna, framför allt Rabi Mourad och Linus Lamu. Truppen är nästan i nuläget komplett och det kan eventuellt bli speltid för ett par nya ansikten till matchen.

Assyriska FF har under 2000-talet spelat hela 15 år i Superettan och även ett historisk år i Allsvenskan , år 2005. Säsongen 2016 åkte laget ur Superettan ner till Division 1 och är nu inför säsongen 2018 inne på sin andra säsong i div 1.

Årets Assyriska har som ambition att ta sig tillbaka till eliten. Förra säsongen kom laget ”bara” 9:a i Division 1 och har under vintern rustat upp laget för att vara med i toppen i år.

Under försäsongsmatcherna har man vunnit mot Södertälje FK och Huddinge IF, spelat oavgjort mot Djurgården, förlust mot Akropolis och vinst senast mot Karlslund IF HFK med 3-1.

Loading

Mattias Kurt
mars 3, 2018