En tidig premiär av försäsongsmatchandet är vad som väntar Örebro Syrianska IF i helgen. Lokalkonkurrenten BK Forward står för motståndet borta på Trängens konstgräs, där dem rödgula kommer ställa upp med ett intressant lag. Man har inför säsongen b.la förstärkt försvaret, målvaktssidan och mittfältet.

I mitten av oktober avrundades fjolårssäsongen och nu börjar det närma sig ett nytt fotbollsår. Med mindre än tre månader kvar till seriepremiären drar Örebro Syrianska IF igång försäsong matchandet på allvar under lördagseftermiddagen. Lokalkonkurrenten BK Forward blir årets första motståndare i en match på Trängens IP:s konstgräs där dem flesta i truppen är tillgängliga för spel. Trots att man är inne i en tung träningsperiod är förhoppningen att vi får se ett spelsuget rödgult som springer ut på planen. Det är en bra bit kvar till seriestart för laget. Vi kommer säkerligen se en hel del förändringar från match till match då man kommer testa på olika formationer och även spelare. Träningsmatcherna kommer att fungera som ett ypperligt tillfälle för spelarna och tränaren Barsom Cicek att bilda ett slagkraftigt lag tillsammans.

Försäsongsmotståndet i premiären står BK Forward för, som tog steget upp till division ett inför denna säsong. Man kunde resa sig efter nedflyttningen 2016.

Man har förlängt kontrakten med flera spelare och har ännu inte gjort klart med något nyförvärv enligt den officiella hemsidan.

Man har däremot tappat en av lagets bästa och viktigaste spelare i form av Emil Berger som drog flyttlasset till seriekonkurrenterna Rynninge IK. Lördagsmötet mot de rödgula blir säsongens första träningsmatch.

Loading

Mattias Kurt
januari 26, 2018