Efter fem matcher i Örebro väntar nu en bortaresa under måndagskvällen. Division 2 klubben Syrianska IF Kerburan står för motståndet, ett möte som blivit något av en tradition lagen emellan de senaste åren.

Örebro Syrianska vann komfortabelt senast med 4-2 borta mot division 4 laget Adolfsbergs IK i kvalet till Svenska Cupen. Huvudtränare Barsoum Cicek har luftat sin trupp under de inledande försäsongsmatcherna, och det är en spridning på målskyttet i offensiven. De tjugo gjorda målen har fördelats på olika målskyttar, där flertalet rätt naturligt gjorts av de offensiva spelarna, framför allt skyttekungen Martin Alp och nyförvärvet Linus Lamu. Truppen är i nuläget komplett och det kan eventuellt bli speltid för ett par nya ansikten.

Syrianska IF Kerburan går under sitt 40-års jubileum in i säsongen med klubbens femte säsong i division 2 då man åkte ur division 1 2012. Under fjolåret slutade laget på en tiondeplats i Division 2 Norra Svealand. I år har man valt en intern lösning där man tar in välmeriterade Roland Bärtilsson tillsammans med Gebro Akpinar och Kristoffer James som tränare efter att avtalet med Kalle Granath inte förnyats. Man har inför säsongen haft en ganska stor spelaromsättning när laget genomgått en generationsväxling och det har mestadels tagits in yngre förmågor från klubbar i närområdet. Ett välkänt ansikte finns även i Lukman Murad som inför säsongen värvades över från Örebro Syrianska.

Loading

Mattias Kurt
mars 20, 2017