45 minuter på planen. Martin Alp hann göra tre mål. Örebro Syrianska-anfallaren vann skytteligan i division 2.
– Otroligt skönt, säger han efter 5–2 mot Gauthiod.

Han stod på 20 mål. Samma antal som Linus Ewenborg, Skoftebyn, och Valon Gashi, Vänersborg. Bakom skuggade Sargon Abraham. Skövde AIK-spelaren hade noterats för 19 fullträffar. Martin Alps förutsättningar var dock inte de bästa inför säsongens sista match tillika avslutningen av jakten på skytteligatiteln.

– Nej, jag har varit sjuk och inte kunnat träna ett dugg under veckan. Jag var rädd för att inte kunna spela. Men nu började jag på bänken och kom in efter paus i stället, säger Örebro Syrianska-anfallaren.

Syrianska hamnade i bryderier på Örnsro IP. Gauthiod tog ledningen. Gästerna från Grästorp utökade sedan till 2–0 i början av andra halvlek.

– De var bra. Samtidigt bjöd de på stora ytor. Vi var starkare än dem. Det kändes som om vi körde över Gauthiod efter att vi reducerat.

Alp fick nöja sig med 45 minuter på gräsmattan. Det var mer än tillräckligt för honom. 20-åringen lyckades göra ett hattrick. Luiz Felipe Baptista Ciriaco hittade nätet, och en Gauthiodspelare stod för ett olyckligt självmål. Syrianska vann med klara 5–2.

– Skönt att göra så många mål. De kom till på olika sätt. Jag visste att min konkurrent i Skövde (Abraham) hade gjort ett hattrick när jag blev inbytt, men det var inget jag tänkte så mycket på. Mitt fokus låg på att hjälpa laget att vända matchen. Vi gjorde ett väldigt bra jobb.

Abraham stannade på ”endast” tre mål. Varken Ewenborg eller Gashi klarade av att sätta lika många bollar som Alp gjorde. Forwardens 23 mål kom att bli bäst i division 2 norra Götaland.

– Otroligt skönt. En väldigt bra känsla. Jag har haft som ambition att försöka göra runt ett mål per match. Nu blev det 23 mål på 24 matcher. Det får jag vara nöjd med, säger Alp, och fortsätter:

– Jag vill hylla hela laget och vår tränare (Barsaum Cicek). De har en riktigt stor del i att jag har gjort så många mål. Det är ett superskönt gäng. Grabbarna är lätta att spela med.

Alp har provtränat med superettaklubbarna Assyriska och Syrianska. Hans imponerande siffror gör knappast intresset från föreningar från högre divisioner mindre.

– Jag har hört att det är fler lag som har koll på mig nu. Men jag har inte fått några konkreta förslag. 

Något allsvenskt lag som hört av sig? ÖSK?

– Nej, inte hittills i alla fall. Sedan vet ÖSK säkert om hur jag har presterat, men de har inte kontaktat mig. Jag kommer att köra på och ge allt. Vi får se hur långt det räcker. 

Örebro Syrianska slutade på nionde plats. 35 poäng blev facit efter 26 omgångar.

– Det har varit upp och ned. Vår lägstanivå har varit för låg. När vi spelade som bäst var vi bland de bästa i serien, men vi var för ojämna för att sluta högre upp.

Hur ska du fira din skytteligaseger?
– Vi ska ha lagfest. Det kommer nog att bli en trevlig kväll (skratt), säger Martin Alp.

Loading

Mattias Kurt
oktober 17, 2016