I den genrepande träningsmatchen stod Örebro Syrianska för en svajig insats då man föll borta mot Karlslund. Under lördagen får de rödgula möjligheten att revanschera sig då man tar emot tabelljumbon Kortedala hemma på Örnsro. Bortalaget som är i ett stort behov av poäng lär, trots tabellplaceringen, bjuda på tufft motstånd.

I en jämn serietabell placerar sig Syrianska som åtta med sju poäng upp till Vänersborg på kvalplats och fyra poäng ner till Gunnilse på motsatta kvalplatsen. En stor utmaning väntar under hösten och det är viktigt att fortsätta ta poäng för att förlänga avståndet neråt och minska avståndet uppåt i tabellen.

Sommaruppehållet har gett välbehövlig vila men hungern efter segrar och glöden i laget är stort. Inför mötet med Kortedala finns ett par avbräck i truppen där bland annat lagkapten Basel Gorgis samt Petrus Kocadag missar matchen på grund av avstängning.

Göteborgslaget Kortedala har haft en tuff säsongsinledning poängmässigt och placerar sig i nuvarande tabell i botten med sina tretton poäng. Mot Örebro Syrianska lär revanschlustan vara på topp efter vårens 1-3 förlust.

Loading

Mattias Kurt
juli 23, 2016