Förutsättningarna var klara Syrianska behövde minst 3-1 mot Adolfsbergs IK för att gå vidare i gruppen.

Efter en försiktig start med spelövertag kunde Dana Kuhi sätta 1-0 i 25:e minuten. Fem minuter senare var det dags för den nyfödde målskytten Petrus Kocadag att göra 2-0 med en härligt hård placerad skott. 3-0 kom genom Mirza Besic efter halvleks pausen. Adolfsberg reducerade till 3-1 efter en försvarsmiss i den 68:e minuten. Skyttekungen Petrus replikerade med ett rappt skott och 4-1 var ett faktum. Sen rann det iväg med 5-1 genom Alen Rastoder, 6-1 Mirza Basic och 7-1 genom den talangfulle Tullo Machepe.

Även om vi vinner med 7-1 var det inte någon välspelad match, stundtals glömde vi bort att vi är ett lag och det var alldeles för mycket individuella prestationer. Ett annat minus är att vi drar på oss onödiga kort, vi måste lära oss hantera även dessa “stökigare” matcher och spela disciplinerad som vi är bäst på.

Det är dock ett styrkebesked att vinna med såna siffror fastän man inte gör en av sina bättre matcher.

På grund av sjukdomar och skador får Miran göra debut i syrianska tröjan som back vilket han sköter galant. Man bör också poängtera att Kevin gör sitt första inhopp efter skadan och verkar komma tillbaka med stormsteg.

Nu är vi vidare i cupen till kval-semi där det kommer att lottas mellan Kumla, Forward, Rynninge och Örebro Syrianska IF. Kvalet skall vara färdigt under maj månad, sedan går segraren in i Svenska Cupen.

Mattias Kurt
mars 26, 2016