2012 var året då den stora talangen presenterades som allsvensk spelare. Gabriel Somi tog då steget från division tre och Örebro Syrianska IF till allvenskan och Syrianska FC och i år verkar somi dessutom ta en ordinarie plats i startelvan i superettan. Utvecklingar har gått snabbt och framtiden ligger öppen. Drömmen om division två för Örebro Syrianska levde i allra högsta grad redan när Somi spelade i klubben. Nu är det andra utmaningar som står framför honom, men han följer fortfarande sin gamla moderklubb från avstånd och har lite egna tankar om hur Örebro Syrianska ska lyckas på den nya nivån.

Under dem fyra åren som jag har spelat i Syrianska FC har jag lärt mig väldigt mycket. I början var det dock tufft då allt runt om mig var helt nytt. Jag känner dock att jag har utvecklats enormt mycket dem senaste två åren. Det jag känner att jag skulle kunna ha gjort annorlunda i början är att jag skulle ha tagit för mig mer, Mer som jag gör idag. Spelare med stor rutin som Sharbel Touma och Louay Chanko har hjälpt mig mycket under min tid i klubben och än idag så tar jag lärdom från dessa spelare.

Min stora dröm är självklart att komma ut och spela i en bra klubb ute i Europa men just nu fokuserar jag enbart på Syrianska FC.

Under min tid i Örebro Syrianska så hade jag flera bra år som la grunden för min fotbollskarriär. I två år var jag med och kvalade med klubben för avancemang till division två men det blev inget annat än bittra minnen.

Nu när klubben äntligen tagit steget upp är jag otroligt glad för det är något spelarna och alla runt omkring klubben förtjänar. Det viktigaste för laget kommande tid tror jag blir att behålla den stomme av spelare som tog laget till division två och värva nya spelare klokt.

Jag vill passa på att önska klubben och spelarna ett stort lycka till! Och jag kommer försöka följalaget så gott jag bara kan!

Loading

Mattias Kurt
juni 8, 2015