Linköping City såg länge ut att gå segrande ur bortamatchen mot Örebro Syrianska men hemmalaget forcerade i andra halvlek och hittade på stopptid kvitteringsmålet som innebar 1-1.

Lagen kom till spel under blåsiga förhållanden på Örnsro IP när serieledarna tog tag i taktpinnen från start. Matchens inledning präglades av stort bollinnehav för Linköping och ett Syrianska som satsade på omställningar. Syrianska hade dock svårt att etablera ett eget anfallsspel då gästerna visade på en intensiv press som resulterade i att man tidigt erövrade tillbaka bollen. Hemmalaget försvarade sig dock väl trots att Linköping var ett friläge ifrån att sätta bollen i nät under de första 45 minuterna.

Linköping fortsatte i andra halvlek dominera matchbilden och ledningsmålet skulle till slut komma förlösande för bortalaget efter distansskott från Josh Bragg i den 61:a matchminuten. Efter målet så väcktes Syrianskas offensiv till liv och man satsade allt framåt den sista halvtimman. Efter bland annat en klockren stolpträff från Mozart Surville så såg jakten ut att vara förgäves. På stopptid skulle dock hemmasupportrarna få anledning att jubla då Yosef Al-Mayahi höll sig framme vid en tilltrasslad situation framför Linköpings-keepern. 1-1 var ett faktum och Syrianska lyckades sno en blytung poäng av serieledarna efter en stark andra halvlek.