Syrianska som är på jakt efter tre-poängare reser på söndagen till Stockholm för bortamatch mot jumbon Konyaspor. En vinst för Syrianska krävs för att segla upp över de nedre strecken i tabellen.

Syrianska är bland de lagen som släppt in minst mål i serien men samtidigt också ett av de lagen som gjort minst mål framåt. Detta har resulterat i hela fem oavgjorda matcher av åtta. Visserligen har man inte förlorat mer än två matcher men för att leta sig upp på säker mark i division 2 södra svealand så måste vinsterna börja komma. Man var sånär att kamma hem alla tre poäng senast på Örnsro mot Vimmerby men bortalaget lyckades mirakulöst kvittera i de sista självaste sekunderna av matchen (1-1).  En som dock producerar framåt för Syrianska är Mozart Surville som stått för hela sex mål av Syrianskas totalt åtta vilket är anmärkningsvärt.

Konyaspor har endast lyckats skrapa ihop två poäng på de åtta inledande omgångarna i seriespelet och är i en djupare kris än vad Syrianska är i. På hemmagräs mot Syrianska har man dock chansen att reparera och försöka kamma hem ytterligare poäng. Och det är just Syrianska – sex poäng före -som man jagar först och främst. Senast åkte man på en smärtsam förlust borta mot Sylvia med 4-1 och i och med det så har man släppt in hela 25 mål hittills under säsongen.  Dessutom jagar man fortfarande den första segern.

Loading

Mattias Kurt
maj 30, 2015