Ett Syrianska i behov av poäng går en tuff bortamatch tillmötes när man gästar Nya Parken i Norrköping för ett möte med en av seriefavoriterna IK Sleipner.

Trots att man senast på knep en poäng hemma mot Assyriska inför storpublik så är Syrianska i behov av poäng för att undvika att hamna nedanför nedflyttningsstrecket i tabellen. Medan försvarsspelet har sett starkt ut så har mittfälts- och anfallsspelet lämnat betydligt mer att önska. Inför matchen mot IK Sleipner så återfinns Syrianska på elfte plats i tabellen med sex inspelade poäng och med både minst antal gjorda mål samt minst antal insläppta mål i serien.

IK Sleipner har en betydligt bättre säsongsinledning som facit med elva inspelade poäng och en tredjeplats som följd. Senast blev det ett kryss mot lokalkonkurrenten IF Sylvia (2-2). Dessförinnan fick man överraskande se sig besegrade på hemmaplan av nästjumbon Aspudden-Tellus (2-4). Formen är alltså inte den bästa för Sleipner vilket är något som möjligtvis kan tala för Örebro Syrianska.

Loading

Mattias Kurt
maj 16, 2015