Stor publik förväntas besöka Örnsro för att se Syrianska ta emot Assyriska från Norrköping för första gången. Orebrosyrianska.com tog en diskussion med Lagkapten/tränaren Basel Gorgis inför derbyt.

Hur har ni gått vidare från förlusten mot IFK Stockholm senast?
– Man går vidare vare sig man vill eller inte. VI gör ingen bra match. Men en säsong är mer än bara en match. Vi har tränat på det vi inte lyckades med i Stockholm och hoppas att det sitter bättre mot Assyriska.

Nu väntar derbyt mot Assyriska, hur går dina tankar inför matchen?
– Det är alltid kul med Derby. Dem som vill och vågar spela fotboll kommer nog få med sig 3 pinnar. Räkna med en hel del kamp.

Gefe Örebro på plats för att stötta laget. Hur tror du det stödet kommer påverka er?
– Det är ju alltid bra att ha med sig supportrar. Dem kallas ju ändå för den tolfte spelaren av någon anledning. Vi hoppas på storpublik och bra drag.

Hur känns det att vara med på första historiska derbyt med Syrianska?
– Jag ser inte det som en speciell match egentligen. Den är ju lika viktiga som dem resterande 25 matcherna. Vi får inte fler poäng om vi vinner denna match. Men klart man blir lite extra taggad. Jag lever för sådana matcher. Dem är ju extra roliga att spela.

Hur motiverar du spelarna inför matchen?
– Vi försöker peppa och vara positiva som alltid. Hitta våra brister och jobba på dem. Men också att tro på oss som spelare och lag och trycka på dessa punkter med. Jag tror på oss som lag och jag tror på en vinst

Loading

Mattias Kurt
maj 14, 2015