På kristi himmelsfärd besöker Assyriska Örnsro IP för en het drabbning mellan två klubbar som haft liknande inledningar på säsongen.

Assyriska har lyckats skrapa ihop sju poäng på de fem inledande omgångarna mot Syrianskas fem. Likt Syrianska är Assyriska nykomlingar i tvåan och då blir matcher som denna viktiga att plocka poäng i. I den senaste omgången fick Assyriska på hemmaplan se sig besegrade med 1-0 mot Sylvia. Tidigare har man dock lyckats få till ett kryss mot en av seriefavoriterna Linköping City (2-2).

För Syrianska har målskörden varit knapp på senare tid och spelet har lämnat mer att önska. Senast förlorade man borta mot IFK Stockholm och dessförinnan fick man bara till ett kryss hemma mot AFK Linköping. Syrianska är dock tillsammans med just AFK de lag som släppt in minst mål i serien (4). 

Möten mellan Assyriska- och Syrianska-klubbar engagerar och tankarna går främst till Södertälje-derbyna mellan Syrianska FC och Assyriska FF.  Av denna anledning väntas storpublik till Örnsro IP när viktiga poäng står på spel.

Mattias Kurt
maj 13, 2015