Syrianska har inlett seriespelet på bästa möjliga sätt med fyra inspelade poäng efter två omgångar. Under söndagseftermiddagen väntar huvudstadsresa i omgång tre – bortamöte med Ekerö IK.

Med fyra poäng efter två omgångar och en spelmässigt stark prestation senast finns det inte mycket att hänga läpp över i ett Syrianska som under söndag reser till huvudstaden.

Bortamötet med Eskilstuna City senast (0-2) blev historiska tre poäng och den första tre poängaren. Man visade verkligen att man är ett lag att räkna med. En total dominans och målchanser i massor var det de rödgula bjöd på inför ca 90 resande supportrar från Örebro. Nu väntar ännu en utmaning för dem rödgula då man på söndagseftermiddag möter fjolårets sexa på bortaplan.

Ekerö IK har Syrianska aldrig tidigare drabbat samman med i seniorsammanhang och blir alltså en ny bekantskap. Under fjolåret där man gjorde en stark höst lede till att man hamnade på en sjätte plats fjolårets division två.

Dagens Ekerö IK har, likt de flesta andra klubbar på den här nivån, ett stort upptagningsområde och har med en relativt liten budget fått ihop en slagkraftig trupp bestående av 22 spelare. Man har under årets säsong efter två omgångar bara skrapat ihop tre poäng efter en förlust och en vinst.

Loading

Mattias Kurt
april 25, 2015