Klart för division 2 efter seger mot Köping

Efter flera bittra nederlag senaste säsongerna fick Örebro Syrianska äntligen jubla. Uppflyttningen till division 2 säkrades efter 3–2 hemma mot Köping.

–Vi har väntat i flera år på det här, säger lagkaptenen Basel Gorgis.

Bengalröken har precis skingrats på Örnrso IP. Mitt bland jublande spelare och supportrar står mittbacken Basel Gorgis och ser mest lättad ut.

–Vi har fallit på mållinjen ett par gånger. Nu var det vår målsättning att gå upp och vi klarade det. Vi ville verkligen avgöra här hemma inför vår publik och det känns otroligt skönt att det blev så, säger Gorgis.
Det var mittbacken som låg bakom första målet då han tog hand om returen på sin egen stenhårda frispark och spelade fram Fedja Jelecak till 1–0. Förlösande, men långt ifrån logiskt.

– Första halvlek var lite darrig. I alla fall första kvarten. Det hade lika gärna kunnat vara 2–0 till Köping. Men sen tycker jag vi kom- mer igång och kontrollerar matchen, säger Basel Gorgis.

Och visst, Zana Can och Mozart Surville såg till att Örebro Syrianska gick till halvtidsvila med 3–0-ledning i ryggen. De flesta på Örnsro IP hade räknat hem segern i det läget.

Men Köping utnyttjade ett individuellt misstag i Syrianska-försvaret och matchen levde igen. Det skulle också bli 3–2 och lite nerv i matchen där Syrianska behövde minst kryss för att säkra seriesegern.

– Deras första mål kom inte för att vi tappade matchen och slutade spela bra. Det kom på ett misstag och därför kändes det inte som att vi skulle tappa det, säger Basel Gorgis.

Vår trupp i dag, med två- tre värvningar, är ett stabilt division 2-lag.

Seger blev det i alla fall och Syrianska kan spela avslappnat i derbyt mot Kumla i sista omgången. Och redan nu börja ladda för division 2 säsongen 2015.

– Vi har gjort det riktigt bra med tanke på våra förutsättningar. Vår trupp i dag, med två-tre värvningar till, är ett stabilt division 2-lag. Det är jag övertygad om, säger Gorgis som är tillbaka i klubben han representerade i ungdomsåren efter utflykter till Syrianska i Södertälje och Syrianska i Västerås.

Tränaren Barsaum Cicek hissades av sina spelare inne på planen efter matchen och var ett enda stort leende när avancemanget var klart.

– Jag kan inte önska mig något bättre just nu, säger han.

Hur firar ni det här?
– Vi börjar fira i omklädningsrummet sedan får vi se vad som händer. Är det något vi är bra på i Syrianska så är det att fira (skratt).
 

Loading

Mattias Kurt
september 28, 2014