”Det var en tidsfråga”

Syrianska Örebro såg ut att missa chansen att ta över serieledningen. Men lagets tränare var lugn.
– Det var bara en tidsfråga innan den skulle sitta, säger Barsaum Cicek efter 1–0-segern mot Sala.

Förutsättningarna var enkla. Tre poäng hemma mot Sala FF och Syrianska Örebro skulle ta över serieledningen från MD FF Köping. Men 0–0 stod sig oroväckande länge på Örnsro IP.

– Sala är ett bollskickligt lag men de kom inte till så många lägen i matchspelet. De enda farligheterna kom när de hade fasta situationer, säger Barsaum Cicek.

Framåt såg det mer lovande ut, men bollen ville inte riktigt in. Bland annat hade Adam Palm ett avslut i ribban.

– Med lite flyt hade vi gjort två, tre mål i första halvlek, säger Barsaum.

Avgörandet kom i stället i den 87:e minuten. Mozart Surville kom runt på sin kant och slog in ett fint inlägg som nickades in av Jacob Cicek.

– Det var skönt och den satt riktigt fint, konstaterar Barsaum som samtidigt häv- dar att han aldrig var särskilt orolig.

– Det var givetvis en lätt- nad. Men det var bara en tidsfråga innan den skulle sitta, även om det tog sin lil- la stund. Skönt var det i alla fall, säger tränaren.

Efter tolv omgångar leder nu Syrianska Örebro serien med 25 inspelade poäng ett före Köping.

– Det känns bra men det är tolv omgångar kvar att spela så vi haren lång väg att vandra. Men vi går för seger, så är det, säger Barsaum Cicek.

Vad talar för att ni spelar i division 2 nästa säsong?
– Vi är ett bra kollektiv och har en riktigt bra anda i laget. Trots avstängningar och skador så gör vi en bra match och vinner. Sala är ett av de formstarkaste lagen i serien så det är starkt, säger tränaren.

Loading

Mattias Kurt
juli 31, 2014