– Sköt Bosna till tre poäng mot Syrianska – inför storpublik

Han gjorde säsongens första match från start. Då blev Pajtim Abazi segerskytt i derbyt mot Syrianska.

– Vi ville verkligen vinna, det stod mycket mer på spel för oss, säger han efter 2–1 inför 301 personer på Örnsro.

Matchklock- domaren Daniel Hansson an nådde till 96.57 innan blåste slut signalen strax före 21-tiden, samtidigt som solen var på väg ner. Men för Bosna var det uppåt. 2–1 mot Örebro Syrianska innebar inte bara seger i derbyt i division 3 – det var även nykomlingen Bosnas första seger för säsongen.

– Det kändes verkligen som att vi ville vinna den här matchen. Det stod mycket mer på spel för oss än för Syrianska. De vet att de kom- mer hålla sig kvar där uppe, antingen som topplag eller i närheten. För oss var det tre mycket viktiga poäng, säger Pajtim Abazi och ler med hela ansiktet. Inte helt konstigt då han själv satte segermålet i den 24:e minuten. Bosna ställde om snabbt efter en frispark och Abazi satte 2–1 när han skar in från vänsterkanten och hittade bortre hörnet.

– Jag ville sätta i gång direkt och fick tillbaka bollen och så var det bara att placera in den. Jag försökte mitt bästa och det gick bra, säger han blygsamt om sitt säkra avslut. Hela 301 personer hade letat sig till Örnsro för der- byt på fredagskvällen.

I den behagliga kvällssolen syntes bland andra ÖSK-stjärnorna Nordin Gerzic och Ahmed Yasin, samt assisterande tränaren Axel Kjäll. De fick se samtliga derbymål inom loppet av en kvart i den första halvleken. Anel Coralic höger kanon mullrade redan efter nio minuter när han skickade upp bollen i nättaket fram till 1–0 för Syrianska. Det var femte gången på sex matcher som Bosna hamnade i underläge. Och inför fredagen hade det bara blivit en enda poäng.

– Vi har legat under tidigare i flera matcher, men ändå gjort mål. Så vi var inte så oroliga kändes det som, säger Pajtim Abazi. I går ville Bosna annorlunda. Och i går hade Bosna, för för- sta gången den här säsongen, Pajtim Abazi från start.

– Jag hade inte varit med på sex veckor eftersom jag bröt handen. Jag gjorde ett inhopp mot Kumla senast, säger han.

Bosnas lagkapten Senad Arnautovic placerade säkert in 1–1 från straffpunkten i den 13:e minuten. Och så gjorde Abazi segermålet tolv minuter senare.

Örebro Syrianska hade mest boll, men hade svårt att komma till farliga lägen. Såväl i första som andra halvlek. Bosna å andra sidan hotade i kontringar och kun- de med lite bättre kyla ha vunnit större.

– Vi är nöjda nu. Vi ska hål- la oss kvar och nu har vi fått med oss fyra poäng och är med där runt strecket, säger Abazi. 

Slutet av matchen blev småstökig. Korten haglade åt båda håll inför en allt annat än nöjd publik. Syrianska fick både anfallaren Mohamed Feysal och tränaren Barsaum Cicek utvisade på tilläggstid. En besviken Cicek sökte upp domaren i mittcirkeln efter matchen, utan att få önskad respons.

– Han kunde inte ta en diskussion efter matchen. Jag menar 
– vi är två vuxna män, och jag känner att vi måste kunna snacka efter en match, säger Cicek.

Vad sa han när du blev utvisad?
– ”Du har gjort ditt”. Han

ville inte svara på vad jag hade gjort. Jag tycker det är lågt att inte kunna ta en diskussion efter matchen. Domaren var sorglig i dag. Det var inte bara åt vårt håll – han förstörde matchen. Han blåste sönder matchen och det blev osäkert på planen, säger Barsaum Cicek. 

 

Loading

Mattias Kurt
maj 18, 2014