Äntligen är det dags för premiärmatch för Örebro Syrianska IF säsongen 2013. Ett antal nyförvärv har anslutit till klubben som genomsyras av en ung satsning. En spännande säsong ska ta sin början! Första motståndaren stavas Strömtorps IK.

Strömtorps IK
Degersfors-gänget har de senaste åren slutat på den övre halvan i division tre västra. Oddsen denna gång säger att Strömtorp kommer att sluta i mitten av tabellen när det är dags att summera (Nordic Bet). Strömtorps IK står inför en generationsväxling 2013 och har värvat en spelare från bland annat Degersfors IF. Man skriver själva på sin hemsida att man kommer vara ett utav de lagen som släpper in minst mål i serien.

Under försäsongen har det båda gått upp och ner med en jämn fördelning mellan vinster och förluster. Seriekonkurrenten Villastaden förlorade man bland annat mot (1-2).

Örebro Syrianska IF
Syrianska har haft en annorlunda försäsong med problem att få ihop tillräckligt med spelare för att det ska anses vara tillfredsställande. Detta har gjort att förberedelserna kanske inte har varit optimala. Mot slutet har dock David Fataki och Ibrahim Diagne anslutit, vilket breddar truppen något. Det är dock i dagsläget svårt att veta exakt var laget står och hur mycket man vågar hoppas på 2013.

Syrianska har lyckats förlänga med nyckelspelarna vilket känns lugnande. Spetsen framåt finns även i form av Mubarak Nyende, Zana Can, Rabi Mourad med flera. Men det är som sagt laget framför jaget som gäller och Syrianska ska bli framgångsrika även i år. Närmast väntar bortamatch mot svårspelade Strömtorps iK. En match som förmodligen kommer bli en bra värdemätare för laget.

Matchinfo
Strömstorp IK – Örebro Syrianska IF

Lördag 13 April, KL 12:30, Stora Valla B-plan
Följ oss på: http://www.everysport.com

Loading

Mattias Kurt
april 12, 2013