Under fredag blev det klart att Örebro Syrianska och lagkaptenen Basel Gorgis förlänger avtalet parterna emellan med ytterligare ett år. Basel, som har gjort över 100 seriematcher för klubben, har under året fungerat som assisterande tränare men kommer tyvärr inte följa sitt uppdrag som assisterande detta pga Basels jobbsituation.

-Trots att jag fick bättre erbjudande av en div 2 klubb och en div 1 klubb så valde jag att skriva på för Örebro Syrianska. Örebro Syrianska kändes bäst till slut med tanke på familjelivet och jobbet. Och jag kan ärligt säga att jag valde med hjärtat. Det känns som om vi har något spännande och roligt på gång här i Syrianska. Det är en resa jag inte vill missa.

Basel anslöt till Örebro Syrianska IF från Västerås klubben Syrianska IF Kerburan inför säsongen 2008 och har sedan dess varit starkt bidragande till klubbens framsteg i seriesystemet. Totalt, med seriematcher inräknade, har det ca blivit över 100 matcher i den röd/gula tröjan och fler kommer det att bli. Under säsongen hann Basel med tre mål vilket får anses vara ett starkt facit för en mittback. Det mål vi minns mest är från säsongen 2011, ledningsmålet borta mot karlslund i seriefinalen där Basel dunkade in en frispark i första krysset från 30 meter. Detta innebar en första placering Örebro Syrianska just före Karslund.

Örebro Syrianskas sportkommitté är nöjda med att kunna förlänga med en viktig kugge och tror att Basel har en hel del mer att ge under sin fotbollskarriär:
– Med sin erfarenhet och utmärkta spelförståelse ser vi Basel som en högklassig spelare och att han är en av seriens bästa mittbackar och har under året visat stort hjärta för klubben, kommenterar sportkommitté.

Loading

Mattias Kurt
februari 1, 2013