Örebro Syrianska IF spelar på söndag sin i särklass viktigaste match för säsongen när man i returen i kvalspelet ännu en gång ska ta sig ann Rotebro IS FF; denna gång på bortgräs i Sollentuna. Förutsättningarna är enkla. Syrianska måste vinna för att ta sig till division två. 

Örebro Syrianska IF
Den första matchen mot Rotebro slutade som bekant 0-1. Ett mindre smickrande resultat med tanke på hur matchen faktiskt såg ut. Syrianska sumpade mängder med målchanser samtidigt som Rotebro utnyttjade en av sina fåtal. Till söndagens retur gäller det att Syrianska har bättre skärpa framför mål för att ha någon chans att lyckas vända på steken. 

Till returen ska även meddelas att Syrianska får Fedja Jelecak tillbaka i truppen som blir ett välkommet tillskott. I övrigt har de rödgula en fullt tillgänglig spelartrupp som åker till Sollentuna för att återvända som ett division-två-lag. Motivation och hunger är det som kommer avgöra huruvida man lyckas eller ej.

Rotebro IS FF
Ett avgörande väntar på hemmaplan för Rotebro IS FF och minst kryss är det som gäller för att hänga kvar i division två. Likt Örebro Syrianska får Rotebro tillbaka spelare till truppen. En ordinarie back och en ordinarie mittfältare ansluter till söndagsmatchen efter avstängningar.

Rotebro kan inte annat än vara nöjda med framförallt resultatet man fick ta med sig hem till Sollentuna efter vinst (1-0).Laget visade upp stor offervilja i försvarsspelet samtidigt som man hade en gnutta tur i att man faktiskt kunde hålla nollan. En nolla som kan visa sig vara avgörande när det är dags att summera kvalomgången. 

OrebroSyrianska.com vill uppmana samtliga som har möjlighet att ta sig till Skinnaråsens IP i Sollentuna för att heja fram laget till ett eventuellt avancemang till division två. 

Loading

Mattias Kurt
oktober 27, 2012